Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 20.05.2014. 19:40

Vatrogasci u obrani od poplava u Slavoniji

Tek nakon što se voda povuče, očekuje se najveći angažman vatrogasaca. Tada se kreće s ispumpavanjem i sanacijom terena te će se tražiti pomoć u ljudstvu i tehnici od ostalih županijskih zajednica koje nisu pogođene poplavama.

  • 218
  • 24
  • 0

Vatrogasci aktivno sudjeluju u obrani od poplava koje su pogodile Slavoniju. U svega pet dana, samo na području Požeško-slavonske županije se uključilo 1.030 operativnih vatrogasaca koji su odradili najmanje 10.300 radnih sati na saniranju poplava. Nakon udarnog vala, aktivirane su dvije javne vatrogasne postrojbe te 46 dobrovoljnih vatrogasnih društava koji aktivno rade na čišćenju, sanaciji i prenošenju materijalnih dobara.

Vatrogasci u obrani od poplava

Na području Brodsko-posavske županije u pripravnosti su sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su sudjelovala u izradi nasipa uz Savu u dužini od 115 km. U Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je najpogođenija vodenim valom, sva su društva aktivna, vatrogasci sudjeluju u izradi nasipa, evakuaciji stanovništa i životinja te sanaciji poplavljenih područja. Zapovjednici svih triju županija su trenutno angažirani u operativnim poslovima stoga će se statistički podaci o angažiranim snagama vatrogasaca dostaviti naknadno.

Hrvatska vatrogasna zajednica će ovim županijama financirati troškove odrađenih intervencija, a tek nakon što se voda povuče, očekuje se najveći angažman vatrogasaca. Naime, tada se kreće s ispumpavanjem i sanacijom terena te će se tražiti pomoć u ljudstvu i tehnici od ostalih županijskih zajednica koje nisu pogođene poplavama. Vatrogasci su se također uključili i u prikupljanje pomoći za stradala područja preko Hrvatskog Crvenog križa, a koordinaciju obavljaju lokalne i županijske vatrogasne zajednice.

Kontakt osobe:

  • Vukovarsko-srijemska: Zdenko Jukić, županijski vatrogasni zapovjednik, 098/936-3081
  • Brodsko-posavska: Stjepan Županić, županijski vatrogasni zapovjednik, 091/144-4501
  • Požeško-slavonska: Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, 091/274-0517
  • Hrvatska vatrogasna zajednica: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 091/112-0003.

Tagovi

Sanacije Poplave Vatrogasci Hrvatski crveni križ Vatrogasne jedinice Izgradnja nasipa Obrana od poplava Vodeni val Sanacija terena


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]