Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 23.05.2014. 09:40

Vatrogasci - naši spasitelji!

Hrvatska vatrogasna zajednica donirala je po 10.000 kn dobrovoljnim vatrogasnim društvima na područjima pogođenim poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji: Rašincima, Gunji i Rajevom Selu

  • 163
  • 14
  • 0

"Vatrogasci neprekidno rade na područjima pogođenim poplavama, pomažu lokalnom stanovništvu te sudjeluju u spašavanju životinja koje su ostale zarobljene u vodi.", izvijestio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na sastanku održanom 22. svibnja u Županji, a sastanku su prisustvovali svi županijski vatrogasni zapovjednici. Na poplavama je do sada sudjelovalo oko 5.000 vatrogasaca, a odrađeno je više od 10.000 sati.

Hrvatska vatrogasna zajednica donirala je po 10.000 kuna dobrovoljnim vatrogasnim društvima na područjima pogođenim poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji: Rašincima, Gunji i Rajevom Selu, a vatrogasnim zajednicama općina Drenovci i Vrbanja donirano je 30 kompleta osobne zaštitne opreme.

Povlačenjem vode slat će se vatrogasna ispomoć, najprije s područja priobalja, Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a potom i iz ostalih dijelova RH. "U ovoj katastrofi koja će se jos dugo osjećati na ovim prostorima, vatrogasci su još jednom dokazali svoju spremnost.", zaključio je zapovjednik Tucaković.

Kontakt osoba Hrvatske vatrogasne zajednice: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 091/112-0003.


Tagovi

Vatrogasna zajednica Poplave Slavko Tucaković Vatrogasci Rašinci Gunja Rajevo Selo Drenovci Vrbanja Donacije


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]