Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar na farmi
  • 08.09.2020. 18:00

Vatrena stihija: Stradalo oko 2.000 svinja, radnik zadobio lakše ozljede

Vjeruje se da je do 2.000 svinja stradalo u požaru koji je zahvatio jednu farmu u Sjevernoj Irskoj, a radnik je lakše ozlijeđen.

Foto: JumpStory
  • 124
  • 80
  • 0

U stravičnom požaru koji se razbuktao na jednoj farmi u Sjevernoj Irskoj stradalo je, prema prvim procjenama, oko 2.000 svinja. Radnik koji je u to vrijeme bio na gospodarstvu, zadobio je lakše opekline.

Vatrena stihija se dogodila sinoć, 7. rujna nešto prije 21:00 sat i to u mjestu Kilkeel, na jugoistoku zemlje, stoji u priopćenju tamošnje vatrogasne službe.

Za agriland, glasnogovornik vatrogasno-spasilačke službe Sjeverne Irske komentirao je ovaj nesretni slučaj otkrivši da su požar gasile četiri vatrogasne ekipe, zajedno s timom za spašavanje životinja te zapovjednom jedinicom za podršku, kao i tankerom za vodu

"Vatrogasci su radili u teškim uvjetima kako bi spriječili širenje vatre na susjedne zgrade. Međutim, vjeruje se da je otprilike 1.500 do 2.000 svinja izgorjelo i uginulo", dodao je. Kaže i da je požar pod kontrolu stavljen do 23:50 h te da se vjeruje da je do zapaljenja došlo slučajno.

Podsjetimo, sličan se požar i to tri puta većih razmjera, prije dvije godine dogodio i u Hrvatskoj.

Požar progutao svinjogojsku farmu, izgorjelo 10.000 svinja?

Iako su prvi podaci govorili o stradanju tisuću životinja, u konačnici je čak 10.000 svinja i praščića smještenih na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima izgorjelo u nezapamćenom požaru. Kao uzrok spominjao se kvar na električnim instalacijama.

Pred sam kraj prošle godine u Bugarskoj je na svinjogojskoj farmi izgorjelo gotovo 3.000 svinja 

U stravičnom požaru izgorjelo 770 krmača i 1.980 praščića

Farma je bila u vlasništvu bugarsko-autrijske tvrtke Agro SIP, izgrađena je 2015. godine u sklopu modernog kompleksa od 3 farme svinja, tvornice stočne hrane i klaonice i to prema svim ekološkim zahtjevima. 


Tagovi

Požar na farmi Irska Stradale svinje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.