Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 02.08.2022. 13:30
  • Brodsko-posavska, Gorice

Vatra progutala stotinu stabala oraha i više desetaka lješnjaka, stradao i vinograd

Palio suhu travu i pokošeno sijeno na svojoj poljoprivrednoj površini. Ubrzo se proširila na nasade četiriju vlasnika...

Foto: Facebook/DVD Dragalić
  • 735
  • 147
  • 0

Ne palite vatru na otvorenom prostoru! Poštujte mjere opreza, kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu, apelirala je brodsko-posavska policija nakon požara koji je izbio u blizini Gorica, naselja u Općini Dragalić. 

Naime, 30. srpnja, iza 13 sati, 50-godišnjak je na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i pokošeno sijeno, te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiri vlasnika, kojom prilikom je izgorjelo oko stotinu stabala oraha, te više desetaka stabala lješnjaka.

U požaru, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga u 14.30 sati pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 

Uz ovaj požar, dan poslije, 31. srpnja, oko 14 sati, u Tomici je došlo do požara suhe trave i raslinja, pri čemu se vatra proširila na poljoprivredne površine nekoliko vlasnika. Pritom je šteta pričinjena na vinogradu jednog vlasnika, dok kod ostalih nije bilo materijalne štete. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici DVD-a Podcrkavlje.

"Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem, plamenom ili gorivom tvari na suhu travu i nisko raslinje. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja", stoji u izvješću. 

Uz poziv na dodatni oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru, apelirali su na građane i da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, na osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s paljenjem, te da svoja saznanja o tome dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

30.7.2022. Gorice Dragalić 110/4 Dragalić 116/2

Objavljuje Dvd DragalićSubota, 30. srpnja 2022.

Tagovi

Požar Palio vatru Izgorjela stabla Izgorjeli orasi Izgorjeli lješnjaci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.