Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 03.07.2020. 12:00
  • Osječko-baranjska, Paulin Dvor, Čeminac

Vatra progutala gotovo 30 hektara pšenice, uzrok zapaljenje kombajna i suhog raslinja

Dva velika požara, u posljednja dva dana, progutala su pšenicu. Šteta je procijenjena na ukupno oko 130.000 kuna.

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL (ilustracija)
  • 1.175
  • 93
  • 0

Gotovo 30 hektara pšenice progutala su dva velika požara izbila na području Osječko-baranjske županije. Naime, jučer, 2. srpnja, oko 10.15 sati buknuo je požar na polju između Čeminca i Švajcarnice.

"Prilikom zapaljenja suhog raslinja uz prugu došlo je do proširenja vatre na usjev te je tom prilikom izgorjelo oko 6 hektara pšenice", izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska dodajući da je vlasniku 35-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Darde, nastala materijalna šteta oko 40.000 kuna. 

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira ugasili su požar, a očevid je obavila ekipa Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s protupožarnim inspektorom te slijedi daljnje istraživanje.   

Za vrijeme požara, u vremenu od 10.30 do 11 sati, na tom dijelu ceste zbog jakog dima promet je preusmjeren na okolne prometnice. 

U srijedu, 1. srpnja, oko 12.15 sati u blizini mjesta Paulin Dvor, pak, prilikom vršenja pšenice došlo je do zapaljena kombajna. Vatra se proširila na usjev i tom prilikom izgorjelo je oko 22 hektara pšenice.

"Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek ugasili su požar. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničke neispravnosti na kombajnu. Vlasniku 52-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Paulin Dvora, nastala je materijalna šteta oko 90.000 kuna", navodi policija. 

Zapalio se ječam tijekom vršidbe, šteta oko 25.000 kuna

Podsjećamo, na području iste županije, vatra je nedavno progutala oko 1,5 hektar ječma u vlasništvu 38-godišnjakinje iz Donjeg Miholjca.  

Kako je tada javila policija, požar je izbio 24. lipnja, oko 14:40 sati, u poljskom predjelu u blizini mjesta Beničanci. Tijekom vršidbe zapalio se dio neovršene poljoprivredne površine.

"Očevidom je utvrđeno da je kontaktom čestica prašine i pljeve s ispušnom granom kombajna došlo do zapaljenja strnjaka i proširenje požara na površinu oko 1,5 hektara ječma", naveli su. Procijenjena šteta je oko 25.000 kuna.  


Tagovi

Požar Žetva Žetva pšenice Policija Zapaljen kombajn


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije