Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 17.10.2019. 09:55
  • Osječko-baranjska, Bilje

Vatra progutala eko imanje Orlov put

Eko imanje Orlov put izgorjelo je u požaru koji je izbio jučer popodne.

Foto: JPVP Osijek
  • 1.557
  • 170
  • 1

Požar koji je izbio jučer poslijepodne u potpunosti je uništio Ekološko gospodarstvo Orlov put u Bilju. 

Kako je izvijestila Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, operativno dežurstvo u 15.57 sati primilo je dojavu da gori gospodarski objekt te su na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca.

"Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da gori krovna drvena konstrukcija prekrivena trskom na gospodarskom objektu površine 15x20m. S dva mlaza za brzo gašenje pristupili smo lokalizaciji nastalog požara, a DVD Bilje s jednim mlazom štite pomoćne prostorije. Zbog velike površine požara i nemogućnosti da ga uspješno stavimo pod kontrolu pozivamo još dva DVD-a u ispomoć. Dolaskom DVD-a Donji i Gornji grad stavljamo požar pod kontrolu, nakon lokalizacije i gašenja nastalog požara na požarištu ostaje DVD Bilje i DVD Donji grad na dežurstvu", naveli su vatrogasci. 

Podsjećamo, Orlov put nalazi se samo nekoliko kilometara od središta Osijeka, na rubnim dijelovima Kopačkog rita i u blizini mjesta Kopačevo te je bio pravi mali raj s kojega dolazi mnoštvo zdravih i ekoloških prehrambenih proizvoda. 

OPG Orlov put - pioniri ekološkog stočarenja!

Eko imanje Orlov put vlasnika Gorana Gusaka, koji ga je podigao zajedno sa suprugom Irenom i djecom, zapravo je i sinonim eko gospodarenja i omiljena destinacija ljubitelja prirode, ali i dječjih ekskurzija.  

Prema onome što se doznaje, ozlijeđenih osoba srećom nema iako je cijela obitelj u trenutku izbijanja požara bila kod kuće pa i uz pomoć susjeda pokušavala zaustaviti požar. Uspjeli su spriječiti da se vatra proširi na susjedne objekte i spasili su svoje brojne domaće životinje, svinje, krave i ovce. Točan uzrok požara znat će se nakon policijskog očevida. 

Koliki je požar zahvatio Orlov put, možete vidjeti i u videu JPVP Osijek: 


Tagovi

Orlov put Eko imanje Požar Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/