Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 25.09.2008.

Valpovo d.d. preuzima Žito Marka Pipunića?

BEZ HITNE VLADINE ODLUKE O PRODAJI PPK VALPOVO U STEČAJ

  • 713
  • 34
  • 0

Hoće li se do kraja ove godine okončati dugogodišnja agonija Poljoprivredno-prehrambenog koncerna Valpovo d.d. i hoće li konačno dobiti novog vlasnika i strateškog ulagača u tvrtki Žito vlasnika Marka Pipunića, još uvijek nije sigurno i nitko to službeno ne želi potvrditi. Ipak, nakon niza ponuda koje je u posljednje tri godine dobivao ovaj koncern i bezuspješnog traganja za strateškim partnerom koji bi iz dubioze izvukao taj najveći gospodarski subjekt na području Valpova, ovih se dana iskristalizirala ponuda osječkog Žita, kao najzrelija i najpoželjnija dosad.

“Ponuda Žita za poslovnu konsolidaciju Valpova d.d. dostavljena je ovih dana Upravi i Nadzornom odboru tvrtke, Udruzi malih dioničara i Sindikatu, koji su je zbog njezinih uvjeta ocijenili izuzetno dobrom. Naime, u njoj se navodi namjera za opstojnošću svake cjeline, što Ratarstva, što Stočarstva, ali i očuvanje postojećih više od 500 radnih mjesta, što je nama izuzetno bitno", potvrdio nam je predsjednik Udruge malih dioničara Valpova d.d. Šimo Orešković. Međutim, unatoč pozitivnom očitovanju o prijedlogu Žita, "posljednju" će ipak reći Vlada, čiji predstavnici ovoga tjedna organiziraju sastanak s Valpovčanima i njihovim (vrlo vjerojatno) potencijalnim novim vlasnicima.

"Nama je bitno da se taj sastanak održi što prije i da proces konsolidacije počne što ranije zbog predstojeće sjetve i velikih ulaganja koja nam predstoje. Osim toga, zbog nezavidne situacije u kojoj se tvrtka nalazi, bitno nam je da se taj proces požuri, jer bi u suprotnom tvrtka mogla otići u stečaj”, upozorava Orešković. Premda su svi u tvrtki svjesni da će ulazak Žita neizbježno značiti promjenu vlasničke strukture i da u tom slučaju mali dioničari više neće biti većinski vlasnici, ističu kako u ovom trenutku to nije prioritet, nego da je oporavak i dugoročni razvoj na prvom mjestu.

Kasni plaća za kolovoz

S obzirom na to da ovoga mjeseca i plaće radnika kasne te da će prema obećanju upućenih biti isplaćene do kraja mjeseca, radnici u strahu također priželjkuju dolazak strateškog partnera što prije, jer se boje da bi ovo mogao biti početak problema i s isplatom plaća, s čim dosad nije bilo problema.

Autor: Lidija ANIČIĆ

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe