Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Väderstad
  • 13.02.2023. 07:30

Väderstad kupuje proizvodnu liniju međurednih kultivatora od Thyregoda

Thyregod-ovi međuredni kultivatori savršeno odgovaraju trenutnom Väderstadovom portfelju Tempo sijačica i novim tehnologijama sjetve

Foto: Facebook/Thyregod
  • 189
  • 34
  • 0

Väderstad, jedna od vodećih svjetskih tvrtki u proizvodnji poljoprivrednih strojeva za obradu zemljišta i sjeme, kupila je dio danske kompanije Thyregod. Svom su portfelju dodali kompletan asortiman međurednih kultivatora

Thyregod A/S je poljoprivredni brend čiji se počeci vežu za 1918., a više od 25 godina su radili na razvoju, proizvodnji i prodaji navedenih strojeva.

"Ovo je vrlo dobra poslovna prilika. Thyregod-ovi međuredni kultivatori savršeno odgovaraju našem trenutnom portfelju Tempo sijačica i novim tehnologijama sjetve u okviru koncepta Proceed za buduću održivu i efikasnu poljoprivredu", rekao je Henrik Gilstring, izvršni direktor Väderstad grupe.

Navodi da je ovim pripajanjem značajno smanjeno vrijeme dospijevanja strojeva na tržište te da će ih uz dobro uspostavljenu mrežu distributera i uvoznika, uskoro moći ponuditi postojećim i novim kupcima na različitim tržištima.

Ističu i da je Thyregod TRV tehnologija optimizirana do posljednjeg detalja, s puno mogućnosti podešavanja. Podrazumijeva i prvi na svijetu međuredni kultivator s kamerom što povećava njegovu efikasnost. Još jedna prednost je visoki glavni okvir koji zajedno s patentiranim rješenjem za podizanje jedinica za redove izbjegava oštećenja biljke. 

Međuredni kultivatori će se za sada prodavati pod brendom Thyregod, a proizvodit će se u Danskoj. Od lipnja 2024. će nositi naziv brenda Väderstad, a više detalja o tome bit će objavljeno prije ovogodišnjeg izdanja sajma Agritechnica. 


Tagovi

Väderstad Thyregod TRV tehnologija Međuredni kultivator Henrik Gilstring


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer