Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi hrvatskog seljaka
  • 11.06.2016. 09:00

Uz certifikate povećali prodaju na tržnici!

Na đakovačkoj tržnici sve je poželjnije imati istaknutu oznaku Proizvodi hrvatskog seljaka. Put do te oznake te proizvođače vodi kroz stroge kontrole i nadzor.

Foto: Univerzal Đakovo
  • 1.148
  • 138
  • 0

Na đakovačkoj tržnici sve je poželjnije imati istaknutu oznaku Proizvodi hrvatskog seljaka. Put do te oznake te proizvođače vodi kroz stroge kontrole i nadzor. No, tko ih prođe može s ponosom istaknuti da su njegovi proizvodi zajamčeno posebne kvalitete.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova, Goran Soldo, kaže kako ishodovanje certifikata zahtjeva određene kontrole. Sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva su prošla tu kontrolu, a povjerenstvo je obišlo sve OPG-ove te su se na licu mjesta uvjerili da se tamo doista proizvode domaći slavonski hrvatski proizvodi.

Damir Babić iz Savjetodavne službe kaže kako je certifikat vjerodostojan te da su izdavali uglavnom za proizvođače voća, povrća, jaja, rezanaca i suhomesnatih proizvoda.

Sve veći broj proizvođača s certifikatom

Broj prodavača koji je dobio certifikate je sve veći, sad ih je 65 koji su dobili ovu oznaku, a đakovačka tržnica se sve više žuti zbog majica koju nose ti proizvođači. Soldo ističe kako taj certifikat vrijedi za cijelo područje Republike Hrvatske, te da s njim mogu ići prodavati na bilo kojoj tržnici na području države.

Proizvođačica Marija Milanović iz Punitovaca kaže kako jamči ovim certifikatom da su proizvodi njeni te da su oni zdravstveno ispravni.

Certifikati koji se dodjeljuju besplatno, prvi puta su uvedeni prošle godine. Oni koji su ih već dobili, primijetili su znatniji porast prodaje, što i je jedan od ciljeva akcije. Osim toga, cilj je i podići konkurentnost proizvođača i pružiti otpor trgovačkim centrima.

"Po prvi puta nakon 15 godina je zaustavljen je pad broja korisnika i kupaca na gradskoj tržnici u gradu Đakovu", ističe Soldo.

Foto: Univerzal Đakovo


Tagovi

Đakovo Hrvatski proizvodi Tržnica Certifikat


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.