Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zločin bez premca
  • 19.09.2019. 12:50
  • Splitsko-dalmatinska, Žeževica

Usred bijela dana nepoznati počinitelj uz lokalnu prometnicu odbacio dva zaklana psa

Sumnja se da su psi zaklani oštrim predmetom, ali po mjestu kruže priče kako su životinje skončale od strane vukova. Nakon obdukcije će se znati nešto više.

Foto: Čitatelj
  • 365
  • 36
  • 0

Prema dojavi mještana na području Žeževice u općini Šestanovac pronađena su dva mrtva psa koje je nesavjesni vlasnik bacio uz lokalnu prometnicu koja od zaseoka Kalajžići vodi do brda Orje. Sumnja se da su nesretnim životinjama vratovi prerezani oštrim predmetom što je dodatno izazvalo paniku među stanovništvom tog kraja. Na mjesto događaja odmah su izišli komunalni redar, a o ovom slučaju izvide je obavila veterinarska služba iz Šestanovca kao i djelatnici PP Omiš.

"Netko od prolaznika sasvim slučajno je zatekao životinje uz rub ceste i alarmirao nadležne službe. Samo vam mogu kazati po onome što sam vidio da se najvjerojatnije radi o nasilnoj smrti. Je li smrt nastala uslijed ugriza neke druge životinje ili od ruke nemilosrdnog vlasnika, trebala bi pokazati obdukcija. Oba psa imala su ogrlice, ali nisu bili čipirani, što smo ustanovili odmah po dolasku. Nakon policijskog očevida lešine su odvezli djelatnici tvrtke Animalis iz Kaštel Sućurca. Teško što možemo kazati. Ne znam kojim bih to riječima mogao opisati ovaj monstruozni zločin. Tko je taj čovjek koji se odlučio na ovaj suludi čin", pita se Josip Maslov, komunalni redar u Šestanovcu.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Željka Radošević potvrdila nam je kako su policijski djelatnici po dojavi građana izvršili očevid. Utvrđeno je da se radilo o dva psa, a pošto je kriminalistička obrada u tijeku nisu u mogućnost dati više informacija. O svim novim saznanjima, javnost će biti pravovremeno obavještena, poručili su iz policijske uprave.

Iako se o tome još samo nagađa u mjestu kruže priče kako su životinjama vratovi prerezani nožem, dok neki drugi tvrde kako se po vidljivoj dubini rana najvjerojatnije radi o ugrizu. Na mjestu stratišta navodno su bili vidljivi tragovi automobilskih guma što dovodi do zaključka da su životinje već bile uginule kada ih je njihov mogući egzekutor izbacio ni manje ni više nego uz cestu u naseljenom području.

Zločin koji je zgrozio tamošnju javnost ne samo da je izazvao sablazan nego i strah jer tko bi to normalan mogao učiniti takav gnjusan čin. Nadaju se kako će počinitelj uskoro biti otkriven i primjereno kažnjen.


Tagovi

Mrtvi psi Zaklani psi Obdukcija


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega