Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 18.10.2008.

Uskoro i strategija morskog ribarstva

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić rekao je na 13. susretu ribara Hrvatske da je samo u ovoj godini za poticaje u sferi proizvodnje u ribarstvu plasirano je 79 milijuna kuna

  • 453
  • 22
  • 0

»Nizom učinkovitih mjera Vlada pomaže sektor ribarstva i poljoprivrede svjesna značaja ove gospodarske grane. Jedna od najnovijih Vladinih mjera je jednokratna pomoć od 18 milijuna kuna. Do konca godine donijet će se i Strategija morskog ribarstva Hrvatske, cijena plave nafte će i nadalje padati, vjerujem i ispod pet kuna, uvest ćemo tzv. pametne kartice, a s poticajima se ide dalje«, rekao je u Vodicama, na 13. susretu ribara Hrvatske ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić.

Pankretić je apelirao na lokalne zajednice da u svojim prostornim planovima odrede lokacije za gradnju ribarskih luka, iskrcajnih mjesta i veletržnica, te pozvao ribare da se udružuju. No, sve ih je iznenadio izjavom kako u ministarstvu promišljaju o decentralizaciji dijela ministarstva koji bi se trebao dislocirati u Split što su nazočni ribari pozdravili.

Prema riječima ministra Pankretića samo u ovoj godini za poticaje u sferi proizvodnje u ribarstvu plasirano je 79 milijuna kuna, subvencionira je izgradnja ribarske flote, tu su i poticaji za gradnju veletržnica, za osnivanje udruga, a za sve to ukupno je odobreno oko 82 milijuna kuna.

Čak 90 milijuna kuna Vlada je osigurala ljetos kako bi zaštitila cijenu nafte, a sada je na lokalnim razinama da snažnije krenu u gradnju ribarskih luka.

Jadranka Klisović

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije