Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 07.08.2013.

Upute prometne policije prosvjednicima

Nekoliko stvari koje trebate znati prije odlaska u prosvjed.

  • 736
  • 71
  • 0

Prometna policija danas je uputila poljoprivrednike na punktovima na mirno i staloženo postupanje kako prosvjedi ne bi ugrozili sigurnost građana dok su u tijeku njihovi prosvjedi.

G. Jakić, predstavnik prometne policije, u Čemincu je istaknuo kako bi poljoprivrednici prije izlaska na ceste i blokiranja prometa trebali svakako obavijestiti policiju. U tom slučaju nadležni bi imali vremena preusmjeriti promet na druge prometne pravce kako ne bi došlo do prometnog kolapsa.

Tko god ima registriran traktor, može ga normalno voziti gdje god on želi, ali kad su u pitanju kolone koje bi mogle usporiti promet, treba biti vrlo oprezan. Treba dakle obratiti posebnu pozornost na razmak između vozila.

Također je istaknuo kako bi prosvjednici trebali imati dopuštenje od vlasnika površina kako bi uopće mogli stajati uz cestu.

Što se tiče blokiranja ceste, prometna policija je pozorila prosvjednike na kažnjivost takvog djela, ali i na važnost prethodnog dogovora između policije i prosvjednika kako bi sve proteklo s najmanjim mogućim utjecajem na ostale sudionike u prometu.

"Svi ste položili, znate što smijete raditi na cesti, ali moramo se dogovoriti da ne stvorimo problem veći nego što je potrebno u ostvarenju vaših ciljeva" rekao g. Jakić, s kojim su se i poljoprivrednici složili i izašli u susret njegovim zahtjevima.


Tagovi

Prometna policija Prosvjedi Poljoprivrednici Sigurnost građana Blokada ceste


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije