• Upisnik PG
  • 29.10.2014. 10:25

Upisom u UPG ostvarite pravo na potpore!

Upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava je besplatan, svakodnevno se ažurira, a sadrži niz korisnih informacija na razini županija.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 697
  • 84
  • 0

Upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava osnovni je uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u poljoprivredi, ali i drugih potpora iz Europskih fondova namijenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi postupak upisa i izdaje rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Pravo na upis u Upisnik imaju pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i fizičke osobe državljani RH s prebivalištem u RH, te fizičke i pravne osobe sa prebivalištem/sjedištem na teritoriju EU čije se poljoprivredno gospodarstvo nalazi na teritoriju RH. Upis u Upisnik je besplatan, a obavlja se tijekom cijele godine u regionalnim uredima Agencije za plaćanja prema sjedištu poljoprivrednog gospodarstva, odnosno prebivalištu nositelja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Podaci iz Upisnika poljoprivrednih gospodarstava Agencija svakodnevno ažurira, a brojčani podaci iz tog registra dostupni su svima. U privitku su i zanimljivi podaci o stanju u Hrvatskoj, npr. koliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ima u Hrvatskoj, koliko je nositelja poljoprivrednih gospodarstava mlađe od 40 godina ili starije od 65 te koliko je žena među njima, uz još puno ostalih informacija na razini županija!

Foto: freedigitalphotos.net


Dokumenti


Tagovi

Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Izravna plaćanja Europski fondovi Ruralni razvoj Poljoprivreda APPRRR OPG

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika #HSUPŠ je u suradnji s Društvom agrarnih novinara organ... Pročitaj cijelu bilješku »