• Poljoprivreda
  • 04.02.2009.

Uljara neće otpuštati radnike

  • 507
  • 25
  • 0

IPK Tvornici ulja Čepin dodijeljen je jučer certifikat HACCP i standard ISO 9001:2000. Uvođenje tih sustava, kako je naglasio Stjepan Komar, predsjednik Uprave Tvornice ulja, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, za tu tvrtku ima višestruko značenje, odnosno jamstvo je zdravstvene ispravnosti i kvalitete proizvoda.

Komar se osvrnuo i na, kako je izjavio, teška vremena u kojoj privređuju. “Zbog previsoke otkupne cijene sirovina - uljane repice i suncokreta, a nakon toga značajnog pada cijena sirovog ulja na svjetskom tržištu, lanjsku godinu završit ćemo s gubitkom od oko 22 milijuna kuna, kao i 2007. godine”, rekao je Komar te dodao kako unatoč tomu tvrtka nije u blokadi i isplatila je gotovo sve obveze prema radnicima, kooperantima i bankama.

“Protiv recesije borit ćemo se povećanjem proizvodnje. Planiramo otkupiti oko 70.000 tona uljane repice i oko 60.000 tona suncokreta, što znači da bismo imali popunu kapaciteta od 85 posto. Otpuštanja radnika neće biti, isto kao ni smanjenja plaća, ali neće biti ni povećanja, rekao je Komar”, te dodao kako se tijekom ove godine očekuje privatizacija čepinske Uljare i to prema modelu županjske Sladorane.

Komar je kazao kako Uljara nema nikakva dugovanja prema tvrtki IPK TSH Osječanka reagirajući na navode u nekim medijima. “Riječ je o tome da IPK Osijek, većinski vlasnik Tvornice ulja (82 posto), za vraćanje duga prema TSH-u u iznosu od 26,7 milijuna kuna jamči sa 69 posto udjela u Uljari. “Očekujemo da će se taj problem riješiti tako da IPK Osijek izmiri obveze prema TSH-u te da Uljara može u privatizaciju”, kaže Komar.

Z.Rupčić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Eto mene malo u dobrom društvu :)