Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazneno djelo
  • 19.12.2022. 09:00
  • Karlovačka, Crna Draga

Ukrao traktor s priključkom pa ga mijenjao za BMW X6

Šteta je 150 tisuća kuna, a vlasnik BMW-a je znao da je traktor marke Massey Ferguson ukraden.

Foto: Depositphotos/york010 (ilustracija)
  • 613
  • 134
  • 0

Policija sumnja da su početkom lipnja dvojica muškaraca u dobi od 44 i 49 godina ukrali traktor s priključkom i mijenjali ga za model automobila BMW X6.

Kako je objavila Policijska uprava zagrebačka, dovršili su kriminalističku istraživanje nad ovim dvojcem. Prvi je prijavljen za tešku krađu, a drugi za prikrivanje.

Sumnja se da je 44-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi početkom lipnja 2022. godine u noćnim satima, došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao u isto.

Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem zagrebačkih registarskih oznaka koji je također nasilno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao, navode iz policije.

Nakon određenog vremena je taj traktor s priključnim strojem dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage gdje je s ciljem onemogućavanja identifikacije vozila i stroja s istih uklonio sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak.

Po uklanjanju oznaka, 49-godišnjak je iako znao da su traktor i radni stroj pribavljeni kaznenim djelom protiv imovine, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjaku za otuđeno u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Krađa Zamjena Policija Massey Ferguson BMW X6


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]