Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijeg traktorom
  • 08.07.2020. 14:45
  • Primorsko-goranska, Dobrinja, Krk

Ukrao traktor, njime se zabio u policijsko vozilo pa pobjegao u šumu

Na području PU primorsko-goranske je počinio kaznena djela, a dva tjedna kasnije uhvaćen je u Vukovarsko-srijemskoj županiji...

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL (ilustracija)
  • 268
  • 20
  • 0

Ukrao traktor, u bijegu se njim (namjerno) zabio u policijsko vozilo, skrenuo u obližnju šumu, ondje ostavio stroj pa pobjegao da bi dva tjedna poslije bio pronađen na drugom kraju Hrvatske?! 

Najkraći je to opis nevjerojatnog događaja kojeg je zabilježila Policijska uprava primorsko-goranska. Kako pojašnjavaju, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 23. lipnja na području Dobrinja 23-godišnjak otuđio traktor u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Osumnjičenoga je ubrzo po dojavi građana zatekla auto-ophodnja krčke policije, međutim nije postupio po zvučnim i svjetlosnim znakovima policije za zaustavljanje već je traktorom krenuo prema policijskom službeniku te nastavljajući bježati udario i oštetio policijsko vozilo. Nakon toga se udaljio na nepristupačno šumsko područje, gdje je traktor i pronađen", opisuje policija. 

Dva tjedna poslije, točnije u ponedjeljak 6. srpnja, osumnjičeni 23-godišnjak je pronađen po potrazi na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i priveden na kriminalističko istraživanje. Kazneno je prijavljen za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari – policijskog vozila na kojem je nastala šteta u iznosu desetak tisuća kuna i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari (traktora). Mladić koji je prešao gotovo cijelu Hrvatsku (bez traktora) predan je pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo, prije dvije godine, bijeg traktorom od policije dobio je i filmski naslov. Naime, više od dva sata pokušavao je policajac zaustaviti traktoristu po njivama Čađavice nedako Slatine. Isto toliko vremena proveo je vozač u izbjegavanju policajca da bi mu u konačnici pobjegao - prvo traktorom, potom pješice. 

Potjera po njivi: traktorom bježao od policajca na motociklu, zaradio nadimak Slavonski Mad Max

Gotovo nevjerojatan događaj osvanuo je na društvenim mrežama, a potjera po njivama opisana kao "Slavonski Mad Max - Policija ga lovila po njivi". 


Tagovi

Ukrao traktor Bježao policiji Udario u vozilo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).