• Krijumčarenje stoke
  • 24.06.2021. 14:30

Uhvaćeni krijumčari: Prevozili stoku čamcem preko Drine iz Srbije u BiH

Dvije su osobe već uhićene, a još dvije osumnjičene. Stoka, čamac i motorno vozilo su oduzeti.

Foto: Depositphotos/Monartfoto (ilustracija)
  • 238
  • 117
  • 0

Mediji susjednih država prenose vijest o najnovijem slučaju šverca stoke. Pripadnici PGP u Zvorniku (BiH, nap.ur.) jučer su u suradnji s kolegama iz Granične policije Republike Srbije, stanica GP Mali Zvornik, spriječili krijumčarenje većeg broja grla stoke na području Zvornika. Kako piše Avaz, osumnjičeni su životinje prevozili čamcem preko rijeke Drine, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. 

U priopćenju Granične policije BiH navodi se da je oduzeta stoka, čamac, kao i motorno vozilo. Prema odluci tamošnjeg Suda, dvije su osobe uhićene zbog izvršenja kaznenog djela krijumčarenja, kao i kaznenog djela udruživanja zbog obavljanja krijumčarenja te su pronađene još dvije osobe koje će zajedno s ostalima biti ispitane u svojstvu osumnjičenika za spomenuta kaznena djela.

Životinje zbog stresnog transporta podložnije zarazama i bolestima?

Prema osumnjičenom maloljetniku poduzet će se odgovarajuće mjere, nakon čega će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o počinjenom djelu.

Kada je riječ o transportu stoke, stručnjaci upozoravaju na visoke temperature pri kojima životinje mogu doživjeti toplinski stres. Poseban rizik predstavljaju ovakvi slučajevi krijumčarenja gdje se na vrlo malom prostoru nađe veći broj stoke. 


Tagovi

Krijumčarenje stoke Kazneno djelo Transport stoke Zaraze Bolesti Granična policija


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana je dipl.ing. poljoprivrede te rado istražuje aktualnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i sigurne hrane.