Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odbjegli bik
  • 09.12.2020. 13:50
  • Virovitičko-podravska, Slatina

Uhvaćen bik Joza, bijegom se izborio za bezbrižan nastavak života

Cilj je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio, naglasio je predsjednik Uprave Mesoprerade, Slavko Mađarić.

Foto: Mesoprerada
  • 527
  • 336
  • 0

Sada već legenda slatinskog kraja, bijeli bik Joza, koji je još 24. studenoga pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici "Mesoprerada" nakon višetjedne potrage, nađen je i uhvaćen, priopćeno je u srijedu iz tvornice.

Kažu, neumoran trud njihove ekipe napokon se isplatio, te je u utorak konačno točno lociran, a zatim i uhvaćen neozlijeđen u poslijepodnevnim satima, u šumovitom rubnom dijelu Slatine. Inače, ranije su nam iz tvrtke stizale obavijesti da je Joza navodno viđen u dvorištima sela oko ovog grada, da bi jučer 'osvanuo' bliže kući.

Novi Jerry? Bik pobjegao iz klaonice i protutnjao Slatinom

Najvažnije je da je, kažu, nađen neozlijeđen, iako pomalo umoran od lutanja, ali u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj da bi ovaj hrabri bik nastavio živjeti dugo i sretno.

S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, treba svakako odabrati optimalnog te ga smjestiti negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani građani moći posjetiti.

Izborio se za bezbrižan ostatak života 

Predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić, kaže da je najbitnije da je bik dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, odnosno da je ova potraga rezultirala sretnim krajem.

"Cilj je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio", naglasio je.

U višednevnoj potrazi, na čelu sa zaposlenikom tvornice, inače iskusnim lovcem Gordonom Turkom, sudjelovali su policija, predstavnici Grada, lovac Matteo Gonzo, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te lovačka udruga Jelen iz Nove Bukovice.  


Fotoprilog


Tagovi

Odbjegli bik Bik Joza Udomljavanje Mesoprerada


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo