Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odbjegli bik
  • 25.11.2020. 12:15
  • Virovitičko-podravska, Slatina

Novi Jerry? Bik pobjegao iz klaonice i protutnjao Slatinom

Životinja je udaljena iz grada, a angažirani su lovci.

Foto: Depositphotos/VitalikRadko (ilustracija)
  • 724
  • 245
  • 0

Sjećate li se bika Jerryja koji je prošle godine pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom te se udaljio u smjeru Rudina? U potragu za njim krenula je tada policija, lovci, a dignuti su i dronovi jer je pretpostavka bila da se nalazi na južnim obroncima Kozjaka gdje su brojna stada u slobodnoj ispaši.

Gdje je danas, i dalje nije poznato, no policija i lovci ponovno traže bika. Ovoga puta u slatinskom kraju. 

Naime, kako piše portal icv, iz videa kojeg im je poslala je čitateljica, jasno se vidi kako životinja trči Trgom sv. Josipa uz Park 136. slatinske brigade i gotovo se zabija u pješaka. 

Gdje je Jerry? Splitsko-dalmatinska policija i dalje traga za odbjeglim bikom

Bijeli bik, kako se doznalo, pobjegao je iz kruga tvrtke Mesoprerada gdje ga je vlasnik dovezao na klanje te se trkom zaputio prema središtu Slatine. Iz policije su im, pak, potvrdili da je životinja udaljena iz grada, a angažirani su i lovci. 

O bijegu se oglasila i sama tvrtka. Kako su naveli, prilikom regularnog izlaska iz kamiona, jedan od bikova je preskočio zaštitnu ogradu.

"Iznimno nam je žao i preuzimamo svu odgovornost u nadi da će priča imati sretan kraj. Naglašavamo da je sve bilo u skladu sa svim regulativama te kako je sigurnost bila na nivou, međutim kako su životinje vrlo nepredvidiva bića, odlučili smo postaviti dodatna žičana ojačanja pri prijevozu stoke", stoji u priopćenju u kojemu upućuju i ispriku stanovnicima Slatine. 

Podsjećamo, u kolovozu 2019. je odbjegla krmača napravila kaos u središtu Požege. Kupili su je u požeškoj kaznionici i prevozili u Bankovce, no na semaforu se odjednom uznemirila i iskočila iz prikolice. U trenu je nastala prava "ofenziva“ jer su se vlasnici kao i radnici obližnje tvornice čokolade, rasporedili kako bi ju utjerali natrag u prikolicu. Za razliku od Jerryja, ali i zasad ovog slatinskog bika, krmača je uhvaćena. 


Tagovi

Bik Odbjegli bik Slatina Klaonica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić