Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afera Agrokor
  • 16.10.2017. 10:40

Uhićeni bivši čelnici Agrokora, Ivica Todorić u Londonu

Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu, oglasio se Ivica Todorić na blogu.

Foto: Pixsell/Jurica Galoić
  • 2.345
  • 121
  • 0

Započela su uhićenja bivših čelnika Agrokora. Naime, DORH je potvrdio pretragu kod 5 osoba, a zasad su među privedenima bivši šef financija Agrokora Ivan Crnjac i Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora, Ljerka Puljić, desna ruka Ivice Todorića, policija je i u domu Piruške Canjuge i Damira Kuštraka.

"Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja. Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Da su mi pronašli i jedan pronevjereni euro već bih bio u zatvoru

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu. Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama", stoji na stranicama DORH-a.

Policija je ušla i u Kulmerove dvore Ivice Todorića, međutim on se, baš kao i sin mu Ante Todorić, nalazi u Londonu. Naime, na svom blogu Ivica Todorić je napisao: Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru.

No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti".

Financijski izvještaji i Agrokorove bilance lažirani?

Kako je dodao, bit će dostupan hrvatskom pravosuđu te sa "svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprema obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava".

Podsjećamo, povod za istragu bile su sumnje da su financijski izvještaji i Agrokorove bilance bili lažirani. Prošlotjedni rezultati revizije financijskih izvješća pokazali su da Agrokor vrijedi 21 milijardu i 700 milijuna kuna manje nego što je tvrdila bivša uprava. Gubitak je prošle godine iznosio više od 11 milijardi kuna, a otkrivene su i nepravilnosti vrijedne 13 milijardi kuna.

Foto: Pixsell/Jurica Galoić


Tagovi

Agrokor Uhićenja Ivica Todorić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!