Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrar
  • 03.08.2013.

Udruge seljaka traže smjenu ministra Jakovine

Gotovo milijardu kuna manje potpore poljoprivrednoj proizvodnji ponovno su usijale seljačku scenu. Stočari gase farme zbog preniske cijene mlijeka i premalo zemlje za proizvodnju stočne hrane, ratare uništava skup repromaterijal i neorganizirano tržište

Foto: RGBStock.com
  • 1.267
  • 68
  • 0

Razlozi su to zbog kojih su predstavnici seljačkih udruga sa sastanka u Novoj Gradiški zatražili smjenu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Najavili su i kako pripremaju prosvjede za koje točan termin još nije definiran.

Iz udruga poljoprivrednika navode kako njihovi dopisi resornom ministru ostaju mjesecima bez odgovora.

Među zahtjevima poljoprivrednika je i onaj kojim traže da se država uključi u rješavanje problema otkupne cijene pšenice, koja bi trebala biti barem na prošlogodišnjoj razini.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić smatra kako ministar Jakovina više ništa ne može popraviti, jer je propalo 40.000 obiteljskih gospodarstava. Vodi krivu politiku i uništava selo i poljoprivredu. Trebamo ministra koji će štititi interese sela i poljoprivrede, rekao je Mlinarić.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić napomenuo je i da situaciju pogoršava i to što Hrvatska još nije prihvatila program ruralnog razvoja putem kojeg bi na selo trebalo stići 312 milijuna eura.

Foto: RGBStock.com


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Izvori

hrt.hr


Tagovi

Tihomir Jakovina Prosvjedi Matija Brlošić Mato Mlinarić Otkupna cijena Pšenica Mlijeko Potpore

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!