Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Život
  • 05.03.2019. 12:00
  • Brodsko-posavska, Slavonski Kobaš

Udruga Život okupila poljoprivrednu oporbu

U Slavonskom Kobašu održana je godišnja skupština Udruge OPG-a Hrvatske Život na kojoj su uz članove bili i predstavnici brojnih oporbenih stranaka.

Foto: HSS
  • 593
  • 174
  • 0

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske "Život" održala je u nedjelju u Slavonskom Kobašu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu i plan rada iznio predsjednik doc.dr.sc. Vladimir Margeta.

Predstavljajući ciljeve djelovanja u tekućoj godini, predsjednik Margeta je izdvojio aktivno sudjelovanje u formiranju Hrvatske poljoprivredne komore, sudjelovanje u izradi Strategije razvoja hrvatske poljoprivrede i osnaživanje utjecaja akademske zajednice pri donošenju poljoprivrednih smjernica. Okosnica rada Udruge, naglasio je, aktivno je sudjelovanje u predlaganju pozitivnih politika za razvoj poljoprivrede na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koje bi trebale biti temelj hrvatske proizvodnje hrane.

"Želimo hrvatsku pamet u Hrvatskoj, a ne nikakve Grke i ostale uvezene stručnjake koji ne poznaju hrvatske poljoprivrede prilike", kazao je Margeta aludirajući na angažman grčkih ekonomista na izradi Strategije razvoja hrvatske poljoprivrede.

U radu Skupštine sudjelovali su i brojni članovi (pa i čelnici) oporbenih stranaka, od HSS-a, Mosta do Živog zida. "Vladajući nastavljaju pravac zacrtan devedesetih s ciljem jačanja 200 bogatih obitelji, mi u HSS se zalažemo za 200.000 snažnih OPG-ova. Zajednički smo, u suradnji s Udrugom Život, tražili produžetak dodatne tri godine moratorija na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, tražili smo osiguranje sredstava u Državnom proračunu za saniranje šteta od afričke svinjske kuge koja nam je na granicama, tražili smo pravedniji zakon za zaštitu domaćih proizvođača i potrošača hrane. Čini mi se da nas nisu niti slušali ili su ciljano radili suprotno od stvarnih potreba naših proizvođača. Zato ne šutimo više, budimo glasni", rekao je na Skupštini saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović, priopćeno je iz Hrvatske seljačke stranke. 

Skupštinari su iz Kobaša hrvatskoj javnosti poručili da bez vlastite proizvodnje hrane Hrvatska nije neovisna, a saborski zastupnik Željko Lenart (HSS) najavio mogućnost dolaska traktorima na Markov trg. "Ostali smo bez poljoprivredno-prerađivačke industrije koju smo prodali strancima, zato nam danas o poljoprivredi odlučuju izvan Hrvatske. Takvo stanje je neodrživo i mora se mijenjati, a ako to ne učine vladajući, nećemo šutjeti i mi imamo snažan alat, doći ćemo traktorima na Markov trg. Oni se toga jako boje, a mi koji sami proizvodimo hranu nemamo se čega bojati jer nam nemaju više što uzeti", rekao je Lenart. 


Tagovi

Udruga Život Skupština HSS Most Živi zid


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]