Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga OPG-a Hrvatske Život
  • 02.02.2018. 09:00

Udruga OPG-a Život: Ne stavljajte Zakon o zemljištu na glasanje!

Udruga OPG-a Hrvatske Život uputila je apel državnom vrhu.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
  • 2.239
  • 191
  • 0

Udruga OPG-a Hrvatske Život uputila je apel predsjednici Kolindi Grabar Kitarević, predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću i svim zastupnicima Hrvatskog sabora da Zakon o poljoprivrednom zemljištu ne ide na glasanje.

Kako stoji u njihovu apelu, mole da se ide u treće čitanje i usuglašavanje s poljoprivrednim udrugama i Hrvatskom poljoprivrednom komorom "kako bi nakon 25 godina konačno imali zakon koji ide u korist malih poljoprivrednika a time opstanka sela i ruralnih krajeva".

Zakon o poljoprivrednom zemljištu ima mnogo nedostataka

Zakon, naglašavaju ima dobrih strana i treba samo malo dobre volje da se taj zakon dovede u okvire koji će donekle ispraviti sve nepravde i nelogičnosti koje su se događale u proteklo vrijeme.

Na čelu Udruge i dalje Antun Laslo

Udruga OPG-a Život, podsjećamo, nije zadovoljna s verzijom Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Između ostalog, ističu da nije riješeno ni što sa zemljom kojom i dalje upravljaju Hrvatske šume, ali i činjenicom da zakupnik takvog zemljišta ne smije iskoristi drvnu masu na površini koju je zakupio.

Inače, Udruga OPG-a Hrvatske Život održala je izbornu skupštinu. Kako doznajemo, i u iduće dvije godine na čelu udruge će biti Antun Laslo. Za tajnika je, pak, izabran Jurica Jašinski.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Tagovi

Udruga OPG-a Hrvatske Život Zakon o poljoprivrednom zemljištu Apel


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).