Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otvaranje tržnica
  • 08.04.2020. 11:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Udruga hrvatskih tržnica Nacionalnom stožeru: objavite koji su uvjeti za otvaranje!

U zbrci informacija oko otvaranja, većina tržnica je započela s pripremama po vlastitom nahođenju. Pri tome su angažirani značajni resursi, a još uvijek nitko točno ne zna postupa li dobro, navodi se u dopisu koji potpisuje predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Božo Granić.

Foto: Facebook/Igor Medić
  • 216
  • 18
  • 0

Udruga hrvatskih tržnica poslala je dopis Stožeru u kojemu su zatražili službenu objavu kada i pod kojim uvjetima će se otvoriti zeleni dijelovi tržnice te ribarnice i mliječne kuće za prodaju proizvoda OPG-a. 

"Već nekoliko dana se putem tiskovnih konferencija i medija prenosi vijest o mogućnostima otvaranja dijelova tržnica na kojima se prodaje povrće i voće s klupa pod određenim tehničkim uvjetima koji nisu službeno i nedvojbeno objavljeni kako bi bili svima jasni.  

U toj zbrci većina tržnica je započela s pripremama po vlastitom nahođenju, a temeljem onoga što se moglo iščitati iz navedenih neslužbenih izvora. Pri tome su angažirani značajni resursi od ljudskih, materijalnih i financijskih, a još uvijek nitko točno ne zna da li dobro postupa", navodi se u dopisu koji potpisuje predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Božo Granić.

Otvorit će se i zeleni dijelovi tržnica, ali uz koje uvjete?

Kako dodaju, prema njihovoj procjeni, u Hrvatskoj postoji oko 100-tinjak tržnica na oko 150 lokacija, koje ukupno imaju oko 450.000 m2 prodajnog prostora, od čega najmanje 70% ima mogućnosti prodaje u ograđenom ili zatvorenom djelu tržnice.

"Takvi tipovi tržnica mogu zadovoljiti sve sada propisane uvjete i mjere koje su dane trgovačkim lancima za rad. Jedina razlika je u tome što se na tržnicama prodaje gotovo isključivo povrće i voće iz domaćeg uzgoja i to od strane samih proizvođača. Ovo je jedina razlika, a sada naša zajednička obaveza u ovoj nesretnoj situaciji da ih sačuvamo i spasimo od propasti“, stoji u zahtjevu UHT-a.

Cjelovit dopis možete pročitati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Zelena tržnica Otvaranje Koronavirus Stožer civilne zaštite Udruga hrvatskih tržnica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]