Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 26.03.2009.

Ubit ću krave i poslati ih Pankretiću i Friščiću!

Ogorčena zbog novih pravila u otkupu mlijeka, Marica Vojak poručuje:

  • 564
  • 27
  • 0

Rekli su nam da više ne možemo predavati svoje mlijeko, što nam je gotovo jedini izvor prihoda. Ako ne želimo mlijeko svakodnevno prolijevati po cesti ne preostaje drugo nego da krave pokoljemo - dio je ogorčene izjave Marice Vojak iz naselja Bridići.

Veliki i mali

Po njezinim riječima, na sabiralištu na imanju obitelji Bridić rečeno joj je da se mlijeko velikih proizvođača, poput Matije Bridića, više ne smije miješati s proizvodima malih proizvođača. To je nalog koji su dobili iz matične mljekare KIM, a preporuka je ostalima da svoje mlijeko ubuduće nose na sakupljališta u Mahičnu ili Grdunu.

- Ma, molim vas, tko se samo sjetio nečeg takvog. Ako ja svaki dan moram odlaziti u Mahično, onda je znatno bolje da mlijeko nosim u Karlovac, u svoju matičnu mljekaru, jer nam je to znatno bliže nego putovati do Mahična.

Sve su to obične gluposti kojima se ide protiv nas malih proizvođača, koji smo svojim rukama i žuljevima stvorili sve što imamo. Moj muž je hrvatski branitelj bez ijedne kune primanja, a ja imam penziju od tisuću i nešto kuna i od mlijeka smo preživljavali. Sada nećemo moći niti to. Zato smo odlučili krave ubiti i poslati ih gospodi Pankretiću i Friščiću, a mi ćemo spakirati svoje torbe i otići tražiti pomoć u ministarstvo - zaključile je gospođa Vojak.

Put prema klaonici

Kasnije tijekom dana javila nam se kako ju je kćer nazvala i upozorila da bi zbog klanja bređih krava mogla imati problema s policijom. Tako će životinje vjerojatno izbjeći odlazak u klaonicu, iako su problemi i dalje ostali.

Autor: Zdravko Bičak


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prve. Sitne, ali mirisne 🥰