Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Procjena štete
  • 22.05.2014. 09:10

U županjskoj Posavini poplavljeno 5.178 ha usjeva!

Prema dosadašnjim procjenama Ministarstva poljoprivrede, pod vodom je ukupno 5.178 ha poljoprivrednih površina upisanih u ARKOD što je 0,50 od svih poljoprivrednih površina u Hrvatskoj!

Foto: depositphotos.com
  • 210
  • 34
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede intenzivno i dalje provodi sve aktivnosti vezano za sanaciju šteta u poljoprivredi te izvlačenja i smještanja životinja sa poplavljenog područja. Prema prvim preliminarnim procjenama moguće štete u poljoprivredi (direktne štete na usjevima, nasadima i stočnom fondu) mogle bi dosegnuti i do 100 milijuna kuna, iako je teško još uvijek dati pravu procjenu razmjera štete. Konačna procjena bit će moguća tek kada se voda sa poplavljenih područja povuče te nakon uvida u stanje usjeva i kompletne evidencije svih životinja te štete nastale na poljoprivrednim objektima i mehanizaciji.

Na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije, Općine Drenovci, Gunja i Vrbanja ukupne površine 42.267 ha, ukupnih je poljoprivrednih površina upisanih u ARKOD 18.923 ha. Republika Hrvatska ima 1.026.701 ha poljoprivrednih površina upisanih u ARKOD. Prema dosadašnjim procjenama Ministarstva poljoprivrede pod vodom je ukupno 5.178 ha poljoprivrednih površina upisanih u ARKOD što je 0,50 posto od svih poljoprivrednih površina u Hrvatskoj. Najvećim dijelom radi se o poplavljenim usjevima žitarica i uljarica (soja 34,02 posto, pšenica 27,63 posto, kukuruz 23,60 posto).

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Poplava Životinje Posjednici goveda Izmještaj životinja Veterinari Uprava za veterinarstvo Ozlijeđene životinje Uginule životinje Evakuacija Zdrvastveni status Distribucija stočne hrane Veterinarska skrb Veterinarska organizacija Gunja


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]