Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 15.12.2015. 17:35

U Velikoj Gorici 65 hektara zemljišta u zakup

Država traži zakupce za pet parcela, ukupne površine od 65 hektara, koji se nalaze na području Velike Gorice.

Foto: Grad Velika Gorica
  • 247
  • 14
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području grada Velike Gorice u Zagrebačkoj županiji i to za pet proizvodno-tehnoloških cjelina koje se nalaze u katastarskim općinama Kuče i Kurilovec, ukupne površine 65,3840 hektara, za koje je određena početna godišnja zakupnina u ukupnom iznosu od 20.601,21 kuna.

Tri parcele treba u roku dvije godine iskrčiti od raslinja

Tri cjeline su djelomično obrasle višegodišnjim raslinjem i novi zakupac ih mora iskrčiti u svrhu privođenja poljoprivrednoj proizvodnji, o vlastitom trošku, u roku dvije godine od dana uvođenja u posjed. Ukoliko to ne napravi, ugovor o zakupu će se raskinuti. Temeljem zakona o poljoprivrednom zemljištu, zakupnina se umanjuje razmjerno troškovima krčenja, a ukoliko su oni veći od zakupnine, zakupnik se oslobađa plaćanja zakupnine, ali nema pravo na povrat razlike troškova krčenja.

U slučaju da se pravomoćnom sudskom odlukom ili pravomoćnim upravnim rješenjem utvrdi postojanje stvarnog prava neke treće osobe na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske iz ovoga poziva, ugovor će se u tom dijelu raskinuti i u tom slučaju zakupnik nema pravo na nikakvo potraživanje s bilo koje osnove prema zakupodavcu, a nema pravo niti na naknadu štete. Ukoliko se, pak, prilikom uvođenja u posjed, utvrdi da su nekretnine iz ovog u posjedu treće osobe, zakupnik će biti uveden u posjed nakon skidanja usjeva dosadašnjeg posjednika i dobrovoljnoj odnosno prinudnoj predaji posjeda zakupodavcu.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 11. prosinca 2015.

Ponude se šalju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Podružnica Križevci, Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5, 48260 Križevci, s naznakom: "Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Velike Gorice - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj: (navesti broj/eve proizvodno-tehnoloških cjelina za koje/u se ponuda podnosi) - ne otvarati".

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a. Tekst javnog poziva dostupan je i ispod ovoga teksta.

Foto: Grad Velika Gorica


Dokumenti


Tagovi

Zakup Velika Gorica Zagrebačka županija Kuče Kurilovec Raslinje Stvarno pravo


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]