Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 19.06.2015. 10:35

U utorak počinje isplata poticaja!

Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini!

Foto: Pixell
  • 11.926
  • 1.288
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će u utorak 23. lipnja 2015. godine s isplatom drugog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima. Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini!

Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna pa je ukupan iznos izravnih plaćanja namijenjen poljoprivrednicima u 2015. godini, odnosno 3,01 milijarde kuna. U odnosu na prošlogodišnju isplatu to je 800 milijuna kuna više za hrvatske poljoprivrednike ove godine.

Odmah nakon isplate, Agencija za plaćanja će svakom poljoprivredniku u AGRONET dostaviti Odluku o ostvarivanju prava na potporu za 2014. godinu.

Tablica Jediničnih iznosa potpore iz 2014. godine dostupna je ovdje.

Tablica sadrži prosječne iznose potpore po kategorijama, koji služe isključivo u informativne svrhe. Jedinične vrijednosti za Regionalno plaćanje su procijenjene, a stvarne vrijednosti ovise o raspoloživim pravima na plaćanja.

Izvor: MPS/Foto: Pixell


Tagovi

Tihomir Jakovina Agencija za plaćanja Isplata poticaja Europska unija Državni proračun


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije