Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 30.07.2021. 12:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

U prvom polugodištu 2021. Petrokemija ostvarila dobit u iznosu od 50 milijuna kuna

Rezultat je bio pod značajnim utjecajem visokih cijena prirodnog plina i snažnog rasta naknada za CO2 te nižih prodajnih količina, istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Foto: Facebook/ Petrokemija d.d. Kutina
  • 258
  • 203
  • 0

U prvom polugodištu 2021. godine Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit u iznosu od 50 milijuna kuna, u odnosu na 238 milijuna kuna u istom razdoblju prethodne godine, priopćili su iz tvrtke.

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki neto dobit za prvih šest mjeseci 2021. iznosi 102 milijuna kuna, u usporedbi s neto dobiti od 251 milijun kuna u prvom polugodištu 2020. godine.

Komentirajući rezultate predsjednik Uprave Davor Žmegač istaknuo je kako je rezultat kompanije u prvom polugodištu 2021. bio pod značajnim utjecajem visokih cijena prirodnog plina i snažnog rasta naknada za CO2 te nižih prodajnih količina. 

"Niže prodajne količine posljedica su zastoja proizvodnje zbog planiranog remonta početkom godine i utjecaja potresa“, istaknuo je Žmegač dodavši kako su negativni utjecaji djelomično ublaženi većim prodajnim cijenama te mjerama optimizacije poslovanja, a posebno optimizacije upravljanja rizicima vezanim uz naknade za CO2 jedinice. 

Podsjetimo, ove godine tvrtka je imala remont, a popravak je obuhvatio postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1.


Tagovi

Petrokemija d.d. Dobit Prvo polugodište 2021. Remont Davor Žmegač


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]