Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Petrokemija d.d.
  • 30.04.2021. 14:10
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

U prva tri mjeseca Petrokemija ostvarila neto dobit od 21 milijun kuna

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje ove godine tako iznosi 72 milijuna kuna, priopćili su iz tvrtke. 

Foto: Petrokemija d.d.
  • 168
  • 105
  • 0

U prva tri mjeseca 2021. godine Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit u iznosu od 21 milijun kuna, u odnosu na 150 milijuna kuna u istom razdoblju prethodne godine, priopćili su iz tvrtke. 

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje ove godine tako iznosi 72 milijuna kuna, u usporedbi sa 131 milijun kuna u prvom tromjesečju 2020. godine.

"Jednokratne stavke ukazuju na negativan učinak vrijednosnog usklađivanja obveza za naknade na emisiju CO2 od 50 milijuna kuna, uzrokovan značajnim povećanjem cijene emisijskih jedinica CO2“, navode. 

Tako je rezultat u prvom tromjesečju 2021. pod utjecajem i veće cijene prirodnog plina i nižih prodajnih količina. Manja količinska prodaja posljedica je prekida proizvodnje zbog planiranog redovnog remonta koji je obavljen u razdoblju od kraja prosinca 2020. godine do veljače 2021. godine.

Negativni utjecaji djelomično su ublaženi snažnom sezonskom potražnjom i dobrim prodajnim cijenama mineralnih gnojiva, te dobrim usklađivanjem remontnih i prodajnih aktivnosti. 

"Iako je usklađivanje obveza za naknade na emisiju CO2 bilo pod negativnim utjecajem povijesno visokih cijena CO2 jedinica, Društvo je u prvom kvartalu 2021. godine u potpunosti ispunilo sve svoje obveze za prethodno razdoblje što smanjuje financijske rizike poslovanja u narednom razdoblju“, naglasio je predsjednik Uprave Davor Žmegač

Poslovodstvo pažljivo promatra razvoj situacije vezano uz Covid-19 i provodi relevantne preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika.

Petrokemija u prošloj godini ostvarila neto dobit od 265 milijuna kuna

Također se kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva, stoji u priopćenju Petrokemije.


Tagovi

Petrokemija d.d. Neto dobit Prvo tromjesječje Remont Mineralna gnojiva Davor Žmegač


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mlado
Malo carstvo malih ljubimaca🥰