Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 16.05.2020. 11:40

U prometnoj nesreći smrtno stradao svjetski poznati vinar Franjo Toljanić

Hrvatska je izgubila sjajnog čovjeka, svjetski priznatog vinara i poduzetnika. Iskrena sućut obitelji. 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
  • 1.187
  • 281
  • 0

Svjetski poznati hrvatski vinar, ugostitelj i poduzetnik iz Vrbnika Franjo Toljanić, poginuo je jučer u prometnoj nesreći. Prema onome što je dosad poznato, nesreća se dogodila u petak, 15. svibnja, oko 19.40 sati na prilazu mjestu Vrbnik, kod tamošnjeg reciklažnog dvorišta, a poznati vinar smrtno je stradao pri padu s motocikla.

Kako navodi Plava Kamenica, Franjo Toljanić bio je glavna pokretačka snaga vinarije Gospoja utemeljene prije 25 godina. Osnovale su je obitelji Toljanić i Brusić, a Gospoja se afirmirala kao jedan od dva kvalitativno najvažnija proizvođača vrbničke žlahtine, krčkog visokokomercijalnog vina, koje je svojedobno vladalo hrvatskim restoranima.

No, dodaju, nije se bavio samo vinarstvom. Prije nekoliko godina je otvorio Vinotel, vjerojatno prvi hrvatski vinski hotel. Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA 2018. godine dodijelilo mu je prestižnu nagradu za menadžera godine

Vrsni vinar imao je samo 48 godina, a iza sebe je ostavio dvanaestero djece. Koliko je ponosan na svoju obitelj, rekao je Željku Garmazu u vinskim pričama.

"Znam da nam je nakon nekog vremena bilo teško smisliti imena, ali što je više djece, to je više i ideja, ali i više očiju – nikada se ne dogodi da nekoga zaboravimo! Obitelj i djeca su najveće blago i svako dijete je novi izazov i blagoslov. Kroz njih ostvarujemo našu ljubav i živote te dišemo punim plućima. U životu je najbitnije posložiti prioritete, a za nas je obitelj uvijek na prvome mjestu. To je to što je čisto i darovano te što životu daje smisao. Živimo u današnjem svijetu, svjesni svih tehnologija, napretka, kontracepcije i svega ostalog, ali ovo je put koji smo svjesno odabrali i sretni smo zbog toga.

Naša kuća je puna veselja. Volim ispričati kako sam se nedavno u panici probudio, jer sam sanjao da se opet ženim. Ali, kako sam se probudio, tako sam vrlo brzo poslije toga i zaspao. Smiren, jer – opet je to bila Katarina! I da, kad bih opet birao, opet bih izabrao put s mnogo djece. Znate, zajedništvo koje se postiže u obiteljima s mnogo djece nema alternative. Ničeg nema ljepšeg. Djeca su naprosto ono najvrjednije što vam se može u životu dogoditi", ispričao je sjajni čovjek.

Iskrena sućut obitelji. 


Tagovi

Franjo Toljanić Vinarija Gospoja Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]