Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 13.08.2019. 12:00
  • Krapinsko-zagorska, Donja Šemnica

U prevrtanju traktora život izgubio 50-godišnjak

Još jedan život izgubljen je zbog prevrtanja traktora. Na području druge policijske uprave, pak, 65-godišnji traktorist bez vozačke i neregistranim traktorom izazvao je prometnu nesreću.

Foto: PU krapinsko-zagorska
  • 4.428
  • 238
  • 0

U prevrtanju traktora život je izgubio 50-godišnji traktorist. Tragedija se dogodila u nedjelju, 11. kolovoza, oko 14 sati, na livadi u Donjoj Šemnici na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Traktor koji je vozio poginuli vozač bio je neregistriran i bez zaštitnog luka ili kabine. "Do prevrtanja poljoprivrednog traktora došlo je za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova na livadi sa nagibom, gdje je 50-godišnji hrvatski državljanin vozilom, na kojem je bio pridodan priključak za okretanje sijena, vršio polukružno okretanje. Uslijed polukružnog okretanja na nagibu došlo je do prevrtanja poljoprivrednog traktora i prignječenja vozača, nakon čega se vozilo ponovno okrenulo na kotače i nekontrolirano nastavilo kretati nizbrdicom do stabla u koje je udarilo.

Mrtvo tijelo 50-godišnjaka upućeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu", priopćila je tamošnja policija. 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, pak, 65-godišnji je traktorist bez vozačke i s neregistriranim traktorom izazvao prometnu nesreću. "U subotu, 10. kolovoza, oko 22 sata, u Sikirevcima, na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i nerazvrstane ceste, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je 65-godišnjak (prije stjecanja prava na upravljanje vozilom) upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom poljskim putem od sjeveroistoka u smjeru jugozapada.

Kolnikom Ulice Ljudevita Gaja, od sjeverozapada u smjeru jugoistoka se kretao osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Dolaskom do opisanog raskrižja 65-godišnjak je traktorom ušao s poljskog puta na kolnik, a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara osobnog automobila u traktor. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv vozača traktora podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu", navodi policija. 


Tagovi

Tragedija Prevrtanje traktora Smrtno stradanje Prometna nesreća Neregistrirani traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]