Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 04.07.2013.

U ponedjeljak na Markovu trgu prosvjed 1500 prodavača

Prodavači s tržnica svoj će prosvjed protiv fiskalizacije nastaviti u ponedjeljak u podne na Markovu trgu, a predstavnik štrajkaša Neven Peša danas je izjavio kako na prosvjedu očekuje oko 1500 prodavača, koje je pozvao da u međuvremenu nastave trgovati na svojim štandovima

Foto: RGBStock.com
  • 347
  • 17
  • 0

Vratite se svojim klupama, štandovima i poslovima, radite na način kao i do sada sa svojim ulaznim fakturama. Ono što je obećao ministar financija Slavko Linić je da se fiskalizacija neće provoditi u ovih mjesec dana dok se ne osiguraju tehnički uvjeti, rekao je Peša pred 30-ak prodavača koji su se okupili na Dolcu.

Naglasio je da su jučer dobili odobrenje od policije i da će se prosvjed na Markovu trgu održati u ponedjeljak u 12 sati. Prema njegovim procjenama, okupit će se oko 1500 prodavača s tržnica diljem Hrvatske. Prije prosvjeda okupit će se na Dolcu u 10 sati, nakon čega će krenuti prema Markovu trgu u pratnji policije. Peša se ispričao građanima što su ih ometali u trgovanju i kupnji, ali i pohvalio korektnost prosvjednika. Sutra će održati konferenciju za novinare u 11 sati, ali se još ne zna mjesto.

Jedina stvar koju zagovaramo jest da se fiskalne blagajne maknu s tržnica jer one otežavaju način trgovanja, tradiciju i kulturu koju imamo već stotinu godinu i koja nije nigdje kao takva primijenjena u Europi. Želimo naći način i modalitet kako urediti taj dio poslovanja i plaćanja poreza, dodao je.

Nakon što je ministar financija prije dva dana odbacio prijedloge prodavača na tržnicama da izbjegnu fiskalizaciju, ni jučerašnji sastanak u Poreznoj upravi nije rezultirao dogovorom.

Od 1. srpnja na snagu je stupio posljednji krug fiskalizacije koja svim trgovcima, uključujući i one na tržnicama, nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih blagajni, a njome nisu obuhvaćena samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Foto: RGBStock.com


Izvori

hrt.hr


Tagovi

Fiskalne blagajne Fiskalizacija Prosvjedi Tržnica Slavko Linić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]