Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 09.05.2019. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

U Petrokemiji održana sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije

U Petrokemiji je održana sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije Hrvatske gospodarske komore, kojoj je prisustvovao i Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije.

Foto: Petrokemija d.d.
  • 249
  • 28
  • 0

Sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije Hrvatske gospodarske komore, kojoj je prisustvovao i Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije (CEFIC), održana je u Petrokemiji d.d. U radu sjednice sudjelovali su predstavnici tvrtki iz različitih područja djelatnosti kemijske industrije, kao što su Saponia, Chromos Agro, Meteor grupa – Labud, Messer Croatia Plin i drugi, priopćeno je iz Petrokemije.

"Drago mi je da smo vas mogli ugostiti, obzirom na dobru dugogodišnju suradnju koja je doprinijela umrežavanju i povezivanju hrvatskog udruženja s ostalim nacionalnim udruženjima Europe. Želim napomenuti da je 360 registriranih tvrtki u 2017. godini u ovoj djelatnosti zapošljavalo 5.871 radnika, što čini 2,5 posto zaposlenih u industriji Hrvatske", naglasio je Davor Žmegač, predsjednik Udruženja kemijske industrije i predsjednik Uprave Petrokemije d.d., izrazivši zadovoljstvo što se sjednica održava u vodećoj i najvećoj tvrtki u kemijskoj industriji Hrvatske.

Jedna od glavnih tema sjednice bila je promocija i zastupanje interesa hrvatske kemijske industrije za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem EU. "Glavno pitanje za vas je možete li iskoristiti tih šest mjeseci za vrijeme kojih će Hrvatska predsjedati EU da nametnete teme koje su vam važne. Nemojte misliti da ste mali i ne oklijevajte nas kontaktirati ako trebate bilo kakvu pomoć", poručio je Mensink.

Na sastanku vijeća zaključeno je da će se pripremiti program informativnih i lobističkih aktivnosti koje će članicama EU tijekom hrvatskog predsjedanja predstaviti interese industrije općenito, a posebno kemijske industrije. Cilj je snaženje mjera za olakšanje poslovanja kemijske industrije u EU, što je vrlo značajno i za daljnji razvoj održivog poslovanja Petrokemije d.d., zaključuje se u priopćenju.


Tagovi

Sjednica Vijeće kemijske industrije HGK Marco Mensink Davor Žmegač Petrokemija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!