Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićnica
  • 31.10.2018. 09:00

U Općini Sveti Đurđ isplaćuju božićnice za krave, a sad će i za svinje!

Nastavljamo s dobrom tradicijom i sada su na red došle i krmače, kaže načelnik Josip Jany.

Foto: Bigstockphoto/venusvi
  • 487
  • 91
  • 0

Iako nam vrijeme vani više podsjeća na proljeće nego li činjenicu da je za manje od dva mjeseca Božić, neki već znaju kolike i kakve božićnice mogu očekivati. Naime, Općina Sveti Đurđ već nekoliko godina u nizu isplaćuje božićnice za krave, odnosno proizvođačima mlijeka, a ovoga će Božića božićnica stići i za - svinje!

"Nastavljamo s dobrom tradicijom i sada su na red došle i krmače. Naravno, netko ima jako puno svinja pa im nećemo isplaititi novce za sve, nego će najviše dobiti novce za pet krmača", objasnio je načelnik Josip Jany za evarazdin

Kako doznaju, iz Općinskog je proračuna za prošle blagdane bilo izdvojeno 200 kuna po kravi, a ove će za svaku krmaču (odnosno najviše pet) isplatiti 100 kuna.  U ovoj Općini i umirovljenici mogu računati na božićnicu. Oni s mirovinama do 2.000 kuna dobit će 300 kuna božićnice. 


Tagovi

Općina Sveti Đurđ Josip Jany Božićnica Krave Svinje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).