Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opožarena područja
  • 04.08.2015. 12:45

U očekivanju novca iz Fonda solidarnosti

U sklopu Europske unije postoji Fond solidarnosti iz kojega bi Hrvatskoj mogla biti isplaćena pomoć za obnovu opožarenih područja.

  • 117
  • 9
  • 0

S obzirom na velike štete od požara na Korčuli i Pelješcu, članovi delegacija HSS-a i HDZ-a u Europskom parlamentu i to Marijana Petir, Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier, uputili su Europskoj komisiji službeni zahtjev za novčanu pomoć iz Fonda solidarnosti.

Zahtjev bi trebale uputiti i vlasti

Novac su zatražili naši europarlamentarci iz HSS-a i HDZ-a, no službeno je mora zatražiti i Vlada RH.

"Štete na opožarenim područjima su ogromne, a Hrvatska je već koristila ovaj mehanizam u vrijeme prošlogodišnjih poplava u Slavoniji i nevremena u Gorskom kotaru, pa očekujemo da će Europska komisija i u ovom slučaju pozitivno reagirati. Posebno stoga što se radi o udaljenim područjima kao što su otok Korčula i poluotok Pelješac. Nadamo se da će i službene vlasti Republike Hrvatske uputiti zahtjev komisiji za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti", istaknuli su hrvatski europarlamentarci iz redova pučana.

Fond solidarnosti Europske unije osnovan je zbog pomoći stanovnicima i područjima na kojima se dogode katastrofe velikih razmjera te izrazila europska solidarnost s pogođenim regijama. Nakon što se sredstva stave na raspolaganje, pomoć se isplaćuje odmah u jednom obroku, a nakon potpisivanja sporazuma između Europske komisije i države korisnice.


Tagovi

Korčula Pelješac HSS HDZ Marijana Petir Dubravka Šuica Andrej Plenković Ivana Maletić Davor Ivo Stier Europska komisija Novčana pomoć Fond solidarnosti Otok Korčula Poluotok Pelješac Zahtjev Pučani Katastrofe


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]