• Vozio 20 km/h
  • 29.05.2019. 18:00

U Njemačkoj kupio traktor pa se na njemu dovezao do Korenice!

Mladi poljoprivrednik i student ekonomije Bogdan Zaklan-Čači iza sebe ima, vjerojatno, avanturu života.

Foto: Depositphotos/nejron (ilustracija)
  • 7.435
  • 2.035
  • 1

Sjećate se priče o Kurtu Kluckneru, farmeru iz Austrije koji je putovao po Europi traktorom starijim od sebe? Ili o obožavatelju nogometa Hubertu Wirthu koji je na Svjetsko prvenstvo u nogometu iz rodnog Pforzheima u Njemačkoj u Rusiju išao traktorom baš kao i Švicarac Beat Struder koji je traktorom iz Luzerna stigao u Kalinjigrad, sa svoja dva prijatelja Wernerom Zimmermannom i Josefom Wyerom? 

Kurt Kluckner: Traktorom starim 63 godine proputovao 11 tisuća kilometara

Sada i mi imamo svoga traktorskog "junaka". Naime, kako piše 24 sata, Bogdan Zaklan-Čači (23), iz Münchena se do Korenice odnosno sela Krbavice dovezao upravo tako - traktorom! Taj mladi student ekonomije i poljoprivrednik u Njemačkoj je kupio traktor. Međutim, kad je čuo da bi ga prijevoz stajao oko 1.500 eura odnosno da bi za povoljniji od 600 eura, čekao 20 dana, odlučio ga je sam dovesti kući u Hrvatsku.

Bogdanu je trebao 21 sat da traktorom prijeđe put dug gotovo 700 kilometara. Najviša maksimalna brzina koju je uspio dostići bila je 47 km/h, no bilo je dijelova na kojima je mogao voziti tek 20 km/h. Dakako, iza sebe je stvarao kolone, no, ispričao je za 24 sata, ljudi su mu većinom mahali, pozdravljali ga i navijali za njega. 

Traktorom iz 1964. krenuli podržati švicarsku reprezentaciju

Kako je naglasio, nije mu teško voziti traktor i avanturu bi ponovio. K tome, uštedio je novac. Na put, cestarine, gorivo pa i kaznu jer je ušao u tunel namijenjen samo za osobna vozila, potrošio je 500 eura. "No najviše me veseli doček prijatelja u Korenici i fešta", zaključio je Bogdan za 24 sata. 


Izvori

24 sata


Tagovi

Bogdan Zaklan Čači Traktor Traktorom iz Njemačke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Gazda, di ti je novčanik?" :D Trenutak na OPG-u Stara Cesta iz Donjeg Zagona u zaleđu Novog Vinodol... Pročitaj cijelu bilješku »