Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 18.03.2021. 16:00

U Lemkenu vrlo zadovoljni s prodajom od 365 milijuna eura, ostvarenoj unatoč koroni

Najtraženiji proizvodi bili su sijačice i strojevi za okopavanje, dok je najveća prodaja zabilježena u Francuskoj, Rusiji, Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.  

Foto: Lemken
  • 371
  • 129
  • 0

Unatoč koronakrizi, tvrtka Lemken je s ukupnim ostvarenim prihodom od 365 milijuna eura ostvarila dobru financijsku godinu. Najtraženiji proizvodi tako su bili sijačice i strojevi za okopavanje, dok je najveća prodaja zabilježena u Francuskoj, Rusiji, Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.  

"Uspjeli smo održati proizvodnju protekle godine, a da nismo ugrozili zdravlje svojih 1.631 zaposlenika širom svijeta. Iako smo odustali od proizvodnje prskalica, postigli smo zacrtane ciljeve i s rezultatima smo jako zadovoljni“, rekao je direktor tvrtke Antony van der Ley dodavši kako se nada da će uskoro ponovno uspostaviti kontakt "licem u lice" s kupcima i organizirati događanja kakva su bila prije pandemije poput demonstracija strojeva na poljima. 

I podružnice ostvarile dobre rezultate

Lemkenove podružnice također su zabilježile dobru prodaju. Tako je nizozemska tvrtka Steketee, koja je od 2018. godine dio Lemken grupe, lani zabilježila rast prodaje od čak 30 posto.

"Velika je potražnja za strojevima za okopavanje, kultivatorima nagrtačima i priključnim strojevima za prskanje u trake radi smanjenja upotrebe pesticida“, rekao je tom prigodom izvršni direktor tvrtke Steketee Iljan Schouten.

Nadalje, tvrtka AgroVision prošle je godine odlučila ukinuti proizvodnju prskalica te sve svoje znanje preusmjeriti u modernu tehnologiju preciznog okopavanja. Potez se, kaže van der Ley, za sada pokazao uspješnim. 

S obzirom na veliko očekivanje daljnjeg rasta, uložili su u tvornici tvrtke Haren u najsuvremeniju montažu, koja je od početka ove godine postavljena za proizvodnju sijačica. 

Podsjeća, u svom asortimanu između ostalog nude prilagodljive strojeve za okopavanje koji omogućuju visoko ekonomičnu kontrolu korova zahvaljujući kameri za nadzor svake pojedinačne biljke. Isto tako, uspješno su se pozicionirali na tržište i novi modeli rasipača gnojiva dorasli različitim radnim uvjetima. 

Planova za budućnost na pretek

Što se tiče nove ponude na tržištu, ona uključuje hibridni kultivator Koralin 9 za ultra plitku obradu tla, kompaktni kultivator Kristall za radne širine do 10 metara i novu OptiStone zaštitu od preopterećenja plugova. U segmentu sijačica su, pojašnjava direktor, započeli proizvodnju nove generacije modela Saphir i Solitair, koje uključuju dvostruki spremnik / lijevak za više sjemena ili gnojiva, a na modelu Solitair 23 ISOBUS kontrolu prednjeg spremnika.

Ono što je još novo je veliki raspon ponude sijačica i proširena tehnologija precizne sjetve s Azuritom i njegova inovativna DeltaRow tehnologija.

Jedna od bitnih stavki, ističe van der Ley je digitalizacija i umrežavanje, a njihov sustav iQblue connect, koji je nagradilo Njemačko poljoprivredno društvo (DLG) bit će prvi sustav dodatne opreme u ponudi koji inteligentno automatizira radne funkcije priključaka za obradu tla putem upravljača traktora.

Godina 2021. jako je dobro krenula, kaže direktor, s velikim brojem narudžbi, a očekuje kako će se ovaj pozitivan trend samo nastaviti. Prodaja na njemačkom domaćem tržištu i dalje je konstantno visoka, iako međunarodna dominira sa 77 posto udjela u ukupnoj. 

Za više informacija obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Tvrtka Lemken 2020. godina Prihodi Prodaja DeltaRow tehnologija IQblue connect Sijačice


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije