Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uništavanje kombajna
  • 03.10.2016. 16:30

U kombajnu umjesto klipa - cijev od inoksa!

Na području Koprivničko-križevačke županije uništeno je već nekoliko kombajna ubacivanjem inoks cijevi umiesto klipa. Sreća je da još nitko nije stradao.

  • 13.133
  • 1.443
  • 0

Policijska uprava Koprivničko-križevačka zaprimila je jednu prijavu za kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari za događaj koji se dogodio u općini Sveti Ivan Žabno.

Policija intenzivno provodi kriminalističku obradu, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu. Riječ je o jednom od slučaja na području ove općine u kojem je netko umjesto klipa kukuruza u kombajn ubacio cijev od inoksa zbog čega nastaju velike štete, a i u trenutku kada se to dogodi, netko može čak i smrtno stradati. No, na ovom području prijavljeni slučaj nije i jedini.

Beštekovi veliku štetu nisu ni prijavili

Baš to dogodilo se i OPG-u Beštek iz Kuštana. Naime, na tom OPG-u, osim što se bave proizvodnjom mlijeka pa imaju 60 krava i 50 junica te obrađuju 100 hektara zemlje, sin Alen vrši i uslugu kombajniranja. Prošlog tjedna radio je na kukuruzištu u Svetom Ivanu Žabno, no odjednom se, za vrijeme siliranja, umjesto klipa u kombajnu našao komad inoxa zbog čega se kombajn raspao. Samo je sreća htjela da nitko nije stradao, jer, kazala nam je Alenova supruga Vedrana, tamo je bilo puno ljudi, a i djece.

Zov sela i poljoprivrede bio je jači od Zagreba!

Važnije je popraviti kombajn

"To je klasični silo kombajn. Suprug je odmah otišao u Austriju po dijelove koje je platio sedam tisuća eura, no nismo sigurni da će, kada to popravimo, raditi kao što je radio prije. Kombajn ima senzore za metal, ali on ne reagira na inoks, a to očito netko, tko je ubacio, zna", kazala nam je Alenova supruga Vedrana.

Policija tražila da oni dođu do njih

Objasnila je da je suprug zvao policiju, no policija nije došla već su upućeni da oni dođu u postaju prijaviti događaj, no to nisu napravili budući da sezona siliranja još traje i suprug je morao juriti u Austriju po dijelove koje je platio sedam tisuća eura i dalje popravljati kombajn.

Možda je to napravio netko od konkurenata

"Ne znam tko bi to mogao napraviti. Možda netko od konkurenata jer je moj suprug u Svetom Ivanu Žabno imao dogovoren velik posao. Ali pitam se kakav je to čovjek koji može na takav način ugrožavati nečiji život. To za mene nije čovjek, sve je samo ne čovjek. Toliko se mučimo, suprug i bolesni svekar po poljima, a svekrva i ja oko farme, toliko se trudimo. Jednostavno ne mogu to razumjeti i iskreno, plakala bih zbog zla kakvo se događa", kazala nam je Vedrana Beštek dok je Alen popravljao kombajn.

Uvjerena je i da događaj nije usmjeren na njezinog supruga i obitelj niti na gospodina kojemu je suprug radio, već se jednostavno radi o jednom od najgorih ljudskih karakteristika - nečijem jalu zato što imaju to što imaju i što je suprug dobio posao koji je možda želio dobiti netko drugi. Uostalom, kaže gospođa Vedrana, ista stvar se u posljednje vrijeme dogodila i drugim kombajnerima.


Tagovi

Sveti Ivan Žabno Uništenje kombajna OPG Beštek


Autorica

Silva Videk

Više [+]

Novinarka s dvadesetogodišnjim iskustvom u Večernjem listu, s agronomskim obrazovanjem. Njezin moto je: Novinarstvo nije zanat već način života! :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]