Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest poljoprivrednicima
  • 27.03.2015. 13:00
  • Istarska

U Istri uskoro akcije sakupljanja ambalaže SZB

Obavijest Savjetodavne službe poljoprivrednicima Istre.

  • 191
  • 9
  • 0

Prateći list naziv je akcije koju Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Republike Hrvatske CROCPA EKO MODEL u suradnji s tvrtkom C.I.A.K. d.o.o., na području Istre organizira prikupljanje i zbrinjavanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja.

Tvrtke članice projekta CROCPA EKO MODEL u 2015. godini koje plaćaju skupljanje i zbrinjavanje svojega otpada su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton i Syngenta Agro.

"Stoga vas molimo da vraćate isključivo praznu ambalažu navedenih tvrtki, a za ambalažu drugih proizvođača, obratite se njihovim tvrtkama (kontakt se nalazi na etiketi proizvoda). Prilikom vraćanja prazne ambalaže poljoprivrednici ne snose nikakve troškove. Također, skuplja se samo prazna, kontaktna odnosno primarna ambalaža, koja je u doticaju s proizvodom" poručuju iz Crocpe eko modela.

"Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca. 100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3 ) da ne donose ambalažu na lokacije iz mreže nego da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. (tel.: 01/3463-521 ili e-mail: ciak@ciak.hr) koja će organizirati preuzimanje ambalaže na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice, a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spremnike za otpad od predmetnih materijala kao što su papir i plastika, pojašnjavaju iz tvrtke C.I.A.K. d.o.o.

Prateći list je propisani obrazac kojeg popunjava posjednik otpada, a ovjerava ga ovlašteni sakupljač otpada (C.I.A.K. d.o.o.) prilikom preuzimanja otpada.

Mole se svi posjednici otpada da na lokaciju donesu ispunjen Prateći list (Obrazac ­­­PL-O) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO).

Obrasci se mogu kupiti u Narodnim novinama, a način ispunjavanja možete pronaći pri kraju ove stranice.

Istarska županija

08. travnja 2015.

Finida bb (dvorište 6. maj)

Umag

9.00 - 11.00

Brtonigla

Nova Vas

Brtonigla

12.30 - 14.30

Poslovni prostor Drvoplasta d.d.

Most 25

( blizu parkirališta CIMOS)

Buzet

15.30 - 17.00

15.04.2015.

Parkiralište iza doma Josip Daus

Cerovlje 12

Cerovlje

8.00 - 9.30

Pokraj tvrtke Agrolaguna d.d.

Industrijska zona Žatika

Poreč

11.00 - 13.00

Poljoprivredna zadruga Agroistra

Labinska 13

Pula

14.30 - 16.00

Tokom cijele godine ambalaža od zaštitnih sredstava može se dostaviti i u skladišta tvrtke C.I.A.K. d.o.o. u:

  • Zaboku, Gubaševo bb
  • Vojniću, Andrije Hebranga 5 i
  • Osijeku, Divaltova ulica 320 i to svakog prvog ponedjeljka u mjesecu od 09:00 do 14:00 sati.
  • Marina Kocijančić, dipl. inž.agr.
  • Marina.Kocijancic@savjetodavna.hr

Dokumenti


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Prateći list Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Crocpa eko model C.I.A.K. Zabok V Agrojnić Osijek Agroteks AgroChem-Maks BASF Bayer Crop Science Belchim Crop Protection Chromos A


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]