Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada d.o.o.
  • 21.04.2023. 10:30

U Hrvatskoj dostupna nova HX serija traktora iz Južne Koreje

Serija HX spaja moderan, robustan dizajn i čvrstu funkcionalnost te je pravi radni stroj, doznali smo od Kristijana Kontuša iz Entrade, tvrtke koja u ponudi ima Kioti traktore.

Foto: Entrada
  • 4.423
  • 316
  • 0

Entrada je predstavila novu HX seriju Kioti traktora pogodnu za svestrani rad. Pogodni su za korištenje robusnih priključaka i vuču težih prikolica, ali i za vožnju cestom.

"Jedna od glavnih prednosti tvrtke Kioti (Daedong) je što sama proizvodi motor, mjenjač i diferencijal te tako daje na te komponente 60 mjeseci jamstva odnosno 3,000 radnih sati. Kioti po tome postaje vrlo prepoznatljiv južnokorejski brand i na našem tržištu", kazao nam je Kristijan Kontuš iz tvrtke Entrada koja je zastupnik za ove traktore u Hrvatskoj.

U HX seriju ugrađeni su novorazvijeni motori zapremine 3.8 L koji zadovoljavaju Stage V normu. Na modelima HX90, HX100 te HX120 ugrađen je PowerShuttle mjenjač dok će novi model HX140 koji dolazi na naše tržište u prvom kvartalu 2024. imati Powershift mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

Koje su glavne karakteristike HX serije?

Kontuš dodaje da imaju i način rada i vožnje trobrzinski PTO s PTO tempomatom koji postavlja kontinuirani radni broj okretaja. 2WD (pogon na stražnje kotače) automatski isključuje 4WD pogon (na sva 4 kotača) kada se vozite brzinom preko 20 km/h.

Udobnost, praktičnost i preglednost kabine važne su značajke ovih traktora, a tome su inženjeri iz Kiotia posvetili najviše pažnje. "Podesivi višenamjenski naslon za ruke, zračno sjedalo koje se okreće u oba smjera, naslon za glavu i grijač sjedala korisniku pružaju udobnost prilikom rada", napominje naš sugovornik.

Kristijan Kontuš iz tvrtke Entrada (Foto: Martina Pavlović)

"Mehanički mjenjač 32-32 s power shuttle opcijom elektrohidrauličnog reverzera za promjenu smjera kretanja (naprijed/natrag) pod opterećenjem novi dizelski 3.8L turbo common rail motor, novi tip zračnog sjedala, klima uređaj, visoki klirens, vrlo mali radijus okretanja i novi tip hidraulike samo su neke od glavnih karakteristika novog asortimana HX traktora", napominje Kontuš.

Klima uređaj dolazi u standardnoj opremi s podesivim ventilacijskim otvorima, a smješten je na krovu kabine. To omogućuje brzo i učinkovito upravljanje unutarnjom temperaturom i odmagljivanje staklenih površina.

Optimalna potrošnja goriva

Novi spremnik goriva zapremine od 180 L omogućuje dug i komotan rad za bilo koji model serje HX. Novi četverocilindrični motori zapremine 3.8L nakon dugih testiranja prije komercijalne upotrebe zasjenili su kvalitetom i performansama prethodno korištene motore Doosan u seriji traktora PX.

Unutar vozila nalazi se komotno zračno sjedalo s naslonima za ruke te u standardnoj opremi i suvozačevo sjedalo. "Također i brojne elektro-hidraulične kontrole: PTO, mjenjač, razvodnik, uključivanje pogona na četiri kotača", dodaje Kontuš.

Unutrašnjost modela HX1201PC (Foto: Martina Pavlović)

Ove modele odlikuje i ergonomska, kratka poluga mjenjača s kratkim dometom za vrlo jednostavno mijenjanje brzina. "Novi motori koriste ono najbolje što u smislu pouzdanosti, performansi i ekonomičnosti goriva zahvaljujući kombinaciji visokotlačnog sustava ubrizgavanja koji koristi zajednički vod, dizelskom oksidacijskom katalizatoru (DOC), EGR ventilu i SCR sustavu za obradu ispušnih plinova", pojašnjava Kontuš.

Zahvaljujući toj suvremenijoj tehnologiji, maksimalna snaga motora je konstantna u širokom rasponu broja okretaja. "Kada broj okretaja padne zbog povećanja opterećenja, snaga ostaje nepromijenjena, ali se okretni moment povećava uz značajno smanjenje specifične potrošnje", objasnio je naš sugovornik.

Ručica mjenjača desno od operatera omogućuje kratke i precizne promjene brzine zahvaljujući direktnoj montaži između ručice i mjenjačke kutije.

Lako se održava

Kapacitet dizanja je 4.410 kg, a traktori ove serije opremljeni su standardnim joystick-om za jednostavno upravljanje prednjim utovarivačem i/ili prednjom osovinom.

U standardnoj izvedbi smještena su 2 para odnosno 4 hidrauličkih izvoda. Moguće je dodatno ugraditi još 1 par (2 izvoda) smješteni su na lijevoj strani kuke olakšavaju spajanje hidrauličnih crijeva bez zaobilaženja priključka.

Novost je i mogućnost fine regulacije stražnje hidraulike uz pomoć gumba koji je smješten na stražnjem desnom blatobranu kako bi se lako mogli priključiti priključci za rad.

Kioti daje pet godina jamstva (3.000 radnih sati)

"Traktori serije HX imaju jako visoki klirens (razmak od tla) od 48 cm koji omogućava efikasan rad s različitim kulturama odnosno zahtjevima rada, vrlo mali radijus okretanja od 3,8 metara" istaknuo je Kontuš. Inače, opremljeni su i s osam radnih svjetala koja su postavljena za rad noću.

Više o Kioti traktorima možete pogledati na web stranici tvrtke ili im se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.  


Tagovi

Kioti Traktori HX serija Kristijan Kontuš Entrada


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo