Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 01.08.2022. 08:15
  • Dubrovačko-neretvanska, Zaton

U gašenju požara kod Dubrovnika smrtno stradao vatrogasac

Neka mu je laka hrvatska gruda, poručile su kolege vatrogasci.

Foto: HVZ
  • 294
  • 110
  • 0

Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac, G. K. smrtno je stradao jučer, 31. srpnja, prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica. 

"U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime HVZ-a i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio“, rekao je glavni zapovjednik Slavko Tucaković. 

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku te će po završetku očevida informacije biti poznate javnosti.

Neka mu je laka hrvatska gruda, poručile su kolege. 

Požar koji je prvotno zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini, izbio je u nedjelju iza podneva na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) te se i dalje aktivno gasi.

Kako je naveo županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, obranjene su kuće u mjestu Ljubač. Situacija je, navodi, i dalje složena budući da se radi o gustoj borovoj šumi, a gašenje otežava i vjetar.

Četiri Canadaira i dalje ga gase, kao i više od 80 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. "Vatrogasci Konavala također su u pripremi“, kazao je Simović.

U tijeku je i gašenje požara otvorenog prostora koji je izbio na granici Zadarske i Ličko-senjske županije, na području Lovinac - Jasenice, predio Sveta brda i Tulove grede. U gašenju sudjeluju vatrogasne snage, a upućen je i jedan Air Tractor Fire Boss.


Tagovi

Požar Tragedija Vatrogasac Smrtno stradanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).