Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 7. Dani piva u Daruvaru
  • 22.08.2017. 16:30

U Daruvaru se udružili mali nezavisni pivari

Male nezavisne pivare, kojih je u Hrvatskoj četrdesetak, godinama izvrsno surađuju, a kao plod te suradnje rodila se inicijativa za osnivanjem Udruženja hrvatskih malih nezavisnih pivovara. Na Danima piva u Daruvaru ova je inicijativa prvi put i službeno predstavljena.

Foto: Alena Reis
  • 745
  • 85
  • 0

Dani piva u Daruvaru iz godine u godinu privlače sve više ljubitelja piva, craft proizvođača, poznavatelja pivske kulture te one željnih dobre zabave. Svi pivopije su tako stigli 18. i 19. kolovoza na ovu veličanstvenu dvodnevnu manifestaciju, koja se po prvi put održavala na glavnom gradskom trgu s ciljem privući što više posjetitelja. U organizaciju 7. Dana piva ovaj su se puta uključile i Gradska uprava i Turistička zajednica Daruvar-Papuk.

Prvi je dan (petak) bio posvećen daruvarskoj liniji 5th Element u posebno uređenoj Beer Garden, a drugi dan (subota) je održan susret craft pivovara, takozvani Dan neovisnosti, pivske igre i koncert grupe Crvena jabuka. Štandove malih pivovara posjetio je i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Educirati o craftu, njegovoj kvaliteti i standardima

Male nezavisne pivare, kojih je u Hrvatskoj četrdesetak, godinama izvrsno surađuju, a kao plod te suradnje rodila se inicijativa za osnivanjem Udruženja hrvatskih malih nezavisnih pivovara. Na Danima piva u Daruvaru ova je inicijativa prvi put i službeno predstavljena. Cilj udruge je educirati javnost o craftu, njegovoj kvaliteti i standardima te promovirati craft pivo i standarde kvalitete zajedničkom etiketom, "logom", koju bi nosila piva članica udruge.

Od malih pivara, koji se bave proizvodnjom craft piva su u Daruvaru bile zastupljene: Nova runda, Varionica, Križevačka, ali i minipivare iz Pitomače, Bjelovara i Dubrovnika.

Pivo i kultura idu zajedno

Na 5th Element Day (petak) je bila organizirana i promocija brend-linije 5th Element. Taj dan su se mogle probati i četiri vrste piva iz radionice daruvarskog majstora pivovara Kreše Marića. U subotu su se mogle degustirati sve vrste daruvarskog piva uključujući i Staročeško.

Za glazbeni dio programa su se pobrinule grupe: domaći Swing Time Kvartet, Gogs, Prežderani i Time out. Osim glazbe i vrhunskog piva je posjetiteljima bila ponuđena izložba fotografija te promocija knjiga, filmova i lokalnih festivala, ali i lokalna gastronomska ponuda.

Foto: Alena Reis


Fotoprilog


Tagovi

Dani piva u Daruvaru;5th Element;Beer Garden;craft piva;Kreš


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]