Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javne česme
  • 28.06.2019. 15:00
  • Beč, Austrija

U Beču postavili tisućitu javnu česmu s pitkom vodom!

Sve česme (zdenci) su ravnomjerno raspoređene diljem grada te se mogu pronaći u parkovima, na stanicama javnog prijevoza i tržnicama

Foto: Eurocomm (Novotny-MA)
  • 269
  • 22
  • 0

Lipanj je i Bečane iznenadio svojim ekstremno visokim temperaturama. Austrijska se metropola već dugi niz godina bori protiv klimatskih promjena i nastoji ublažiti njihove posljedice na život građana. U te je svrhe ovih dana postavljena tisućita javna česma s besplatnom pitkom vodom za građane i posjetitelje.

Svi su zdenci ravnomjerno raspoređeni diljem grada te se mogu pronaći u parkovima, na stanicama javnog prijevoza i tržnicama. Dio česmi datira još iz doba Habsburške monarhije, a ostatak je nov, moderan i mobilan što omogućuje njihov razmještaj na druge gradske lokacije ovisno o potrebi. Posebnost novih česmi leži i u činjenici da neke pritiskom na gumb raspršuju vodenu maglicu koja isparava i upija toplinu iz okoliša čime se snižava temperatura zraka. Fontane i vodena igrališta za djecu koja se nalaze u više gradskih četvrti također pridonose snižavanju temperature zraka i osiguravaju ugodnu mikroklimu, priopćeno je iz ureda Eurocomma.

Uz javne česme koje služe osvježenju, Grad Beč provodi i niz drugih mjera kako bi se ljetne vrućine lakše podnijele. Ozelenjivanje fasada, sadnja drveća i proširenje zelenih površina samo su neke od njih. Za provedbu tih mjera gradskim je četvrtima ove godine na raspolaganju 2,3 milijuna eura.


Tagovi

Javne česme Beč Vrućina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]