Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 06.05.2022. 10:30

Tvrtka Claas najavljuje novu investiciju vrijednu 40 milijuna eura

Ulažu u tvornicu u njemačkom gradu Bad Saulgau gdje se razvijaju, testiraju i proizvode strojevi za pripremu voluminozne stočne hrane. Najavili su i gašenje dijela asortimana.

Foto: Claas
  • 704
  • 96
  • 0

U idućih nekoliko godina tvrtka Claas uložit će oko 40 milijuna eura u obnovu tvornice u njemačkom gradu Bad Saulgau. Kako su priopćili, cilj im je prilagoditi proizvodne kapacitete da bi se zadovoljila sve veća potražnja i osigurao daljnji rast poslovanja.

Inače, riječ je o tvornici gdje se razvijaju, testiraju i proizvode strojevi za pripremu voluminozne stočne hrane kao što je njihov poznati silokombajn Jaguar.

Investicijom se planira proširiti i nadograditi infrastruktura tvornice, a postojeća hala od 5.000 m2 se preuređuje kako bi se stvorio dodatni montažni prostor. Prilagođava se i cjelokupna energetska infrastruktura, a plan je nadograditi ju u nekoliko faza kako bi se zadovoljili budući proizvodni kapaciteti. Također, tvrtka planirala uložiti u logistiku i montažu strojeva.

Potaknula ih potražnja za Orbisom

Kako kažu, dobra predviđanja za prodaju silažnog adaptera Orbis potaknula ih je na promjenu strukture tvornice. "Nastavljamo promatrati neprekinuti trend prema profesionalnoj tehnologiji žetve i uživamo u izvrsnom pozicioniranju s brojnim linijama proizvoda", izjavio je Uli Nickol, voditelj odjela za žetvu stočne hrane te tvrtke ujedno i direktor u Claas Salugau.

Tvrtka planira uložiti u logistiku i montažu strojeva

Kako dodaje, primjer toga je ogromna potražnja za Orbisom, posebnom onim 900 koji je premašio sva njihova očekivanja. "Claas će se modernizirati, širiti i nastaviti raditi na svom asortimanu kosilica, prevrtača, sakupljača i balirki", zaključio je najavivši dolazak novih proizvoda u godinama koje su pred nama.

Gasi se proizvodnja Cargo prikolica

Naime, ova je tvrtka nedavno predstavila novu generaciju Liner sakupljača s 4 rotora koja ja zainteresirala brojne poljoprivrednike diljem svijeta. Također, tu je i novi, revolucionarni stroj za košnju Disco 4400.

Servisi i dijelovi za Cargos prikolice bit će i dalje dostupni

"Claas se još jednom pokazao kao vodeći tvorac u profesionalnoj proizvodnji krme", istaknuo je Nikol rekavši da ulaganja koja su pred ovom tvrtkom imaju u cilju održati proizvodnju na najvišoj razini kvalitete.

Najavio je i to da tvornica prestaje s proizvodnjom prikolica Cargos i da će taj kapacitet preusmjeriti u proizvodnju Orbisa. No, servisiranje i nabava dijelova za njih će i dalje će biti moguće.


Fotoprilog


Tagovi

Claas Investicija Ulaganje Uli Nickol


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]