• Poljoprivreda
  • 16.09.2008.

Tvornica šećera 'Viro' na pragu poslovnog povezivanja sa 'Sladoranom'

  • 488
  • 24
  • 0

Dvije trećine zaposlenika županjske Sladorane potpisalo je ugovore o zajmu s virovitičkom tvornicom šećera Viro koja će zaposlenicima pomoći u otkupu dionica Fonda za privatizaciju. Ugovorom o zajmu Viro se obvezao da će, tri godine nakon isteka zabrane raspolaganja dionicama, zaposlenicima dionicu otkupiti za 160 kuna po dionici, piše u priopćenju tvornice šećera Viro.

Izuzetno sam sretan što je većina radnika Sladorane dala svoje povjerenje tvornici šećera Viro. To dokazuje da su radnici, odnosno budući dioničari, prepoznali Viro kao boljega strateškog partnera koji njihovoj tvornici može osigurati sigurnu i stabilnu budućnost, a dioničarima porast vrijednosti dionica - izjavio je predsjednik uprave Vira Željko Zadro.

U priopćenju javnosti ističe se da će nakon završetka investicijskog ciklusa Viro u 2009. godini proizvoditi 275.000 tona šećera poglavito namijenjenog izvozu u EU. Virovitički ulagači predviđaju da će i u Sladorani povećati preradbene kapacitete na 275.000 tona šećera, pa će s ukupnim količinama od više od 550 tona šećera najviše kvalitete osigurati svoje mjesto na europskom tržištu.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi