Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nikola Pajek
  • 02.02.2015. 16:30

Tužno sjećanje na Nikolu Pajeka

U neizmjernoj tuzi javljamo da je danas 02.02.2015. preminuo potpredsjednik Udruge OPGH Život i predsjednik prve proizvođačke organizacije u HR, Drava-Sava, Nikola Pajek.

Foto: Lidija Galić,
  • 1.901
  • 239
  • 0

Danas nas je napustio Nikola Pajek, veliki čovjek i veliki borac za hrvatsku poljoprivredu, za prava malih gospodarstava, za one koji su svoj život izgradili na zemlji i od zemlje.

Po struci građevinar, sa velikim iskustvom, pokrenuo je manju farmu muznih krava u okolici Križevaca, zajedno sa svojom obitelji. Pokretač je osnivanja Proizvođačke mljekarske organizacije, prve i još uvijek jedine takve u Hrvatskoj, pod nazivom Drava-Sava, i do danas njezin predsjednik.

Pokop Nikole Pajeka će se održati u srijedu u 13 sati u selu Srijem, općina Sokolovac. Sastanak će biti u mjestu Miličani 83A, odakle će se krenuti prema Srijemu.

Nikola je dobro razumio što znači upustiti se u takav pothvat, ali ga je svojim trudom i namjerom vrlo uspješno uspio ostvariti. Prije svega, trebalo je dobro razumjeti legislativu, a posebno Europske Uredbe koje su obvezujuće pri osnivanju takvih organizacija, i u tome je bio stručnjak, uzor i učitelj mnogima oko sebe.

Njegov angažman u proizvođačkoj organizaciji, kao i njegova borba kao potpredsjednika Udruge hrvatskih OPG-a Život, bio je neizmjerno važan, a Nikola će zauvijek ostati zapamćen po svom entuzijazmu, trudu i volji za promjene. Prerano i iznenadno nas je napustio, u 47.-oj godini života, a sve upućuje na to da je preminuo uslijed infarkta.

Želimo izraziti neizmjerno žaljenje i sućut svim njegovim najbližima, obitelji i prijateljima, članovima Udruge Život i kolegama u PO Drava-Sava. Nikolinim odlaskom izgubili smo svi, ali i hrvatska poljoprivreda. Počivao u miru.

Foto: Lidija Galić, 034 portal


Tagovi

Nikola Pajek Drava-Sava Proizvođačka organizacija Udruga OPGH Život Tužna vijest


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo