Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WPO
  • 08.09.2014. 09:45

Tugomir Majdak predsjednik Svjetske oračke organizacije

Glavni odbor Svjetske oračke organizacije (WPO) ponovno je izabrao Tugomira Majdaka za predsjednika.

  • 347
  • 42
  • 0

Na zaključnom sastanku u okviru 61. Svjetskog prvenstva u Bordeauxu, u Francuskoj, Glavni odbor Svjetske oračke organizacije (WPO) ponovno je izabrao Tugomira Majdaka za predsjednika ove svjetske organizacije. WPO je osnovan 1952. godine i broji 31 zemlju članicu iz cijelog svijeta, a Svjetsko prvenstvo u oranju je jedna od vodećih svjetskih manifestacija u području poljoprivrede koja se svake godine održava u drugoj zemlji. Iduće godine prvenstvo ce se održati početkom listopada u Danskoj.

Tugomir Majdak rodom je iz Siska, diplomirao je agronomiju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je postao djelatnik Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu u Zagrebu, a 2005. godine počeo je raditi u Ministarstvu poljoprivrede, gdje je od samog početka bio član Radne skupine za poglavlje pregovora 11. Poljoprivreda i ruralni razvitak. Posjeduje 15-godišnje iskustvo u području poljoprivrede i ruralnog razvoja te upravljanju fondovima, programima i projektima. Stručnjak je za međunarodnu i regionalnu suradnju i ima iskustva u programiranju, procjeni i praćenju, izvještavanju i promociji programa ruralnog razvoja EU.

Iskustvo je stekao i kao načelnik sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja EU, gdje je radio na programiranju, praćenju i koordinaciji SAPARD i IPARD pretpristupnih programa ruralnog razvoja. Također je obavljao poslove praćenja stanja i pripreme nacrta prijedloga zakona i provedbenih propisa u vezi pripreme i provedbe EU programa iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Bio je predstavnik Ministarstva poljoprivrede RH u Odboru za ruralni razvoj i Stručnoj radnoj skupini za ruralni razvoj Europske komisije u Bruxellesu, te član Upravljačkog odbora za provedbu SAPARD i IPARD programa.


Tagovi

Tugomir Majdak SAPARD IPARD Ruralni razvoj Svjetsko prvenstvo u oranju Program ruralnog razvoja WPO PSS Glavni odbor


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.