Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 24.07.2013.

Tržnice i dalje pružaju najveći otpor fiskalizaciji

Ministar financija Slavko Linić nedavno je vrlo ambiciozno izjavio da će biti zadovoljan tek kad prijavljeni promet bude za sto posto veći.

Foto: liderpress.hr
  • 250
  • 12
  • 0

U četvrtak, 1. kolovoza, na svim bi hrvatskim tržnicama prodavači, koji na štandu nemaju robu što su je sami proizveli trebali imati fiskalne blagajne. Time će se s mjesec dana zakašnjenja završiti još jedan faza fiskalizacije ona u kojoj su se obveznici, prodavači na tržnici, najviše odupirali uvođenju fiskalnih blagajni.

No, na kraju su i oni suočeni s time da Ministarstvo financija u njihovom slučaju neće napraviti nijedan drugi ustupak osim jednomjesečne odgode - kapitulirali. I najavili, kao što su to učinili i odvjetnici prije njih, tužbe.

U svakoj od tri faze fiskalizacije oni na koje se ona odnosi prijetili su propašću djelatnosti. U ugostiteljstvu su tvrdili da će zbog troškova fiskalizacije deseci tisuća konobara ostati bez posla, iako im je zajedno s uvođenjem fiskalnih blagajni stiglo i porezno rasterećenje, stopa PDV-a od 1. siječnja smanjenja je 2,5 puta, odnosno s 25 posto pala je na deset posto. I upravo će o tome najviše ovisiti procjena financijskih učinaka uvođenja fiskalnih blagajni.

Što je donijela polugodišnja primjena fiskalizacije u svoje tri faze, odnosno kakav je njezin financijski učinak na proračun, iz Porezne uprave nisu nam odgovorili, jer još uvijek rade na analizama.

Svaki mjesec od početka godine Porezna uprava objavljuje, uspoređujući PDV obrasce, za koliko je porastao prijavljeni promet u ugostiteljstvu, pa je tako u svibnju gotovo 60 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine.

Ministar financija Slavko Linić nedavno je vrlo ambiciozno izjavio da će biti zadovoljan tek kad prijavljeni promet bude za sto posto veći.

Foto: liderpress.hr


Izvori

Glas Istre


Tagovi

Slavko Linić Fiskalne blagajne Porezna uprava Prosvjedi Ministarstvo financija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]