Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 30.10.2018. 16:30

Tri osnovne škole dobile donaciju u sklopu projekta "Školski obrok za sve"

Tvrtka BB OIL iz Osijeka donirala je hladno prešana ulja od slavonskih uljarica suncokreta i repice za potrebe pripreme hrane za djecu u osnovnim školama A. Harambašića iz Donjeg Miholjca, Osnovnoj školi Drenje i školi M. P. Katančića iz Valpova. 

Foto: OBŽ
  • 153
  • 30
  • 0

Tri osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije dobile su donaciju u sklopu projekta "Školski obrok za sve". Riječ je o proizvodima tvrtke BB OIL iz Osijeka koja je donirala hladno prešana ulja od slavonskih uljarica suncokreta i repice za potrebe pripreme hrane za djecu u osnovnim školama A. Harambašića iz Donjeg Miholjca, Osnovnoj školi Drenje i školi M. P. Katančića iz Valpova. 

"Zaista sam sretan i zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji koja je unazad godinu dana pokrenula projekt Školski obrok za sve, roditelji su oduševljeni ovom idejom jer napokon omogućavamo svim učenicima prehranu u školi. Naša škola već godinama u suradnji s lokalnim poljoprivrednim gospodarstvima nastojimo poboljšati obroke koje naša djeca dobivaju u školskoj blagovaonici i moram vam reći da su učenici izrazito zadovoljni. Stoga mi je drago da ćemo našu kuhinju upotpuniti s ovim visokokvalitetnim hladno prešanim uljima jer znamo da će time jesti još zdravije i kvalitetnije", rekao je Vedran Aladić, ravnatelj OŠ A. Harambašića iz Donjeg Miholjca u svoje i u ime Dalibora Košutića, ravnatelja OŠ M. P. Katančić te Darka Čote, ravnatelja OŠ Drenje.

Jedina županija koja osigurava svim osnovnoškolcima besplatan školski obrok

Tvrtka BB OIL donirala je paletu, točnije po 128 boca ulja za svaku od tri spomenute osnovne škole. 

"Drago nam je da i gospodarski subjekti s područja županije prepoznaju važnost našeg projekta u kojeg je Županija do sada uložila dvanaestak milijuna kuna uključujući i kapitalne investicije poput opremanja, dogradnje kuhinja i blagovaonicama te opremanje kako bi sve škole imale prilagođen prostor za punu primjenu našeg projekta što znači svakodnevni kuhani obrok spravljen s domaćom hranom s naših OPG-ova", kazala je Mirela Kalazić, zamjenica pročelnice za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije. 

Osječko-baranjska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja osigurava svim osnovnoškolcima besplatan školski obrok, za ovu su školsku godinu predviđena i dodatna sredstva kako bi se primjena projekta unaprijedila. Na Ministarstvu znanosti i obrazovanja ostaje još osigurati zapošljavanje kuhara ili kuharica u onim školama gdje ih do sada nije bilo. Istovremeno se putem LAG-ova vrši anketiranje Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva kako bi se svi zainteresirani sa svojim proizvodnim kapacitetima uključili u osiguravanje besplatnog, toplog i zdravog obroka za sve osnovnoškolce.


Tagovi

Osječko-baranjska županija Donacija BB OIL Hladno prešano ulje


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobro raspoloženje na Sabatini ne može pokvariti ni prevrtljivo vrijeme!